FOTO: Liepājas Simfoniskais orķestris ar grandiozu lielkoncertu atklāj koncertsezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar grandiozu lielkoncertu 21. septembrī Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars” savu 139. koncertsezonu atklāja Liepājas Simfoniskais orķestris. Uzreiz pēc koncerta turpat Liepājas koncertzālē notika arī Maijas Kovaļevskas pirmā soloalbuma prezentācija.

Kā iepriekš vēstīts, Gustava Mālera Otrās simfonijas atskaņošanai ir nepieciešams paplašināts orķestra sastāvs – 130 orķestra mūziķi, arī koris, ērģeles un divu sieviešu balsu solo. Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču uz skatuves kāpa arī Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris, Kauņas Valsts koris un izcilas solistes – Vācijā rezidējošais angļu kontralts Klaudija Hakla un pasaulslavenā latviešu operdziedātāja, soprāns Maija Kovaļevska.

Uzreiz pēc koncerta turpat Liepājas koncertzālē notika arī prezentācija Maijas Kovaļevskas pirmajam solo albumam "Majesty", kas tapis sadarbībā tieši ar Liepājas Simfonisko orķestri un Atvaru Lakstīgalu pie diriģenta pults (izdevējs – ASV skaņu ierakstu nams “Odradek Records”). 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti