FOTO: Liepājā izskanējis japāņu superzvaigznes Hiromi koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Svētdien, 7. oktobrī, Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” bija sapulcējušies teju 1000 klausītāji no visas Latvijas un ārvalstīm, lai baudītu Japānas superzvaigznes, džeza pianistes Hiromi koncertu, paziņojumā medijiem informē “Lielais dzintars” pārstāvji.

““Grammy” balvas ieguvējas virtuozā klavierspēle, aizrautīgā un ekspresīvā spēles maniere aizrāva klausītājus – pēc katra skaņdarba atskanēja vētraini aplausi, bet koncerta noslēgumā Hiromi, ovācijām skanot, vairākkārt piecēla saviļņoto publiku kājās,” teikts paziņojumā.

Liepājā Hiromi uzstājās ar savu jauno mūzikas albumu “Spectrum”.

Šis bija vienīgais ekstravagantās pianistes un komponistes koncerts Ziemeļeiropā un notika Liepājas koncertzāles ekskluzīvās sērijas “Pasaule Lielajā dzintarā” ietvaros.

Jaunā albuma pasaules koncerttūrē Hiromi jau viesojās Polijā un Krievijā, bet tūri turpinās Šveicē, ASV, Ungārijā, Austrijā, Lielbritānijā, Čehijā, Itālijā, Nīderlandē, Vācijā un Francijā, nepilnu divu mēnešu laikā sniedzot 25 koncertus.

“Mūzikas enciklopēdija” (“All Music Guide”) Hiromi dēvē par vienu no izcilākajām mūsdienu pianistēm. Izpelnoties Japānas brīnumbērna slavu, jau pusaudzes gados Hiromi klavierspēli attīstīja pie viena no mūsdienu vadošajiem džeza pianistiem Čika Korea (Chick Corea) un uzstājās kopā ar Eiropas vadošajiem orķestriem. Vēlāk viņas skolotāju un skatuves partneru vidū bija arī džeza pianists Oskars Petersons (Oscar Peterson) un Ahmads Džamals (Ahmad Jamal). Vēl būdama Bostonas Bērklijas mūzikas koledžas studente,  pianiste ASV laida klajā savu debijas albumu. Šodien, apvienojot klasiskās mūzikas repertuāru ar dziļu džeza tradīcijas izpratni un roka elementiem, Hiromi izdevusi duci mūzikas albumu.

Turpmāk koncertsērijā “Pasaule Lielajā dzintarā” gaidāms koncerts “Grammy nominants Avi Avitals. Mandolīnas triumfs” 26. oktobrī un Gambijas mākslinieces, afrikāņu koras virtuozes Sonas Džobartes koncerts 23. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti