Kultūras ziņas

Iznāk Lotes Vilmas Vītiņas "Ūdenstornis"

Kultūras ziņas

Daiņa Teņa skaņdarbi. Dāvida Kļaviņa klavieres

Rēzeknē izskanējusi "LNSO vasarnīca"

FOTO: Latgales vēstniecībā «Gors» izskanējis festivāls «LNSO vasarnīca»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

22. augustā Latgales vēstniecībā "Gors" tika aizvadīta noslēdzošā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) vasaras festivāla "LNSO vasarnīca" diena, informēja rīkotāji.

Festivāla apmeklētājiem bija iespēja baudīt festivāla noslēguma koncertu, kurā uz vienas skatuves kāpa Intars Busulis, LNSO, Latvijas Radio bigbends, kā arī diriģents Guntis Kuzma. Koncerts tika ieturēts nedaudz neierastā – simfodžeza – stilā un programmā tika atskaņotas simfodžeza milža Djūka Elingtona kompozīcija "Black, Brown and Beige", džeza hiti "Fly me to the moon" un "I am fool to want you", kā arī Kārļa Lāča dziesmas “Brīvdiena”, “Dejo vientulību”, “Viss ir iespējams” un “Miglas rīts” Intara Busuļa izpildījumā.

Koncertā bija iespējams baudīt arī ģitārista un komponista Matīsa Čudara speciāli festivālam radītais jaundarbs ģitārai un orķestrim “Biezi plāni”.

Savukārt jaunākajiem skatītājiem izrādīta muzikālā pasaka “Kaķpēdiņu skola”, kuru režisors Edgars Niklasons veidojis, par pamatu ņemot Herberta Dorbes stāstu “Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī”.

"LNSO vasarnīca” ir LNSO vasaras festivāls ar klasiskām un neakadēmiskām programmām. Festivāla ideja – doties prom no galvaspilsētas tuvāk citu Latvijas koncertzāļu klausītājiem. Festivāls iepriekš skatītājus priecējis gan Cēsīs, gan Ventspilī, bet septītajā norises gadā tas atgriezās Rēzeknē, kur festivāls iepriekš norisinājies divreiz. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti