FOTO: Latgales vēstniecībā «Gors» aizvada pirmo festivāla «LNSO vasarnīca» dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latgales vēstniecībā GORS tika aizvadītā pirmā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vasaras festivāla "LNSO vasarnīca" diena, informēja Anna Babre, LNSO komunikācijas konsultante.

Vakar Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi kopā ar LNSO mūziķiem diriģenta Jāņa Stafecka un režisores Unas Rozenbaumas iestudējumā rādīja Andra Vecumnieka un Ineses Zanderes kopdarba jauniestudējumu “Pasaka par mūzikas instrumentiem”.

Ievērojamā latviešu dzejniece un grāmatizdevēja Inese Zandere uzrakstīja aizraujošu “Pasaku par mūzikas instrumentiem” un uzrunāja LNSO, lai kopā izveidotu muzikālu iestudējumu. Piesaistot komponistu Andri Vecumnieku, radīts skaists kopdarbs. Koncertizrāde veidota, turpinot festivāla tradīciju pirms festivāla sākuma rīkot meistarklases. Šoreiz meistaklase norisinājās Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņiem un to vadīja LNSO mūziķi, grupu koncertmeistari un komponists Andris Vecumnieks. Šo meistarklašu rezultātu varējām baudīt festivāla atklāšanas koncertā.

Savukārt brīvdabā klausītājus priecēja džeza kvinteta Dream Teller programma “Džeza vakars. Sapņi, mīlestība un miers”. Kvinteta ierosinātāji ir dziedātāja Kristīne Liede un pianists, komponists Edgars Cīrulis, un viņi aicinājuši uz sadarbību draugus un domubiedrus – ģitāristu Svenu Vilsonu, basģitāristu Jāni Rubiku un sitaminstrumentālistu Rūdolfu Dankfeldu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti