FOTO: Jubilejas gaisotnē aizvadīts XX «Country Bauska» festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Īpašā jubilejas svinību atmosfērā šajā nedēļas nogalē piektdien un sestdien 13. un 14. jūlijā aizvadīts XX “Country Bauska” kantrimūzikas festivāls.

Festivālu apmeklēja vairāki tūkstoši kantri mūzikas mīļotāju un festivāla viesu no Latvijas un ārvalstīm, lai klausītos, dejotu un baudītu pasaulē slavenās stīlģitāristes Sāras Džorijas  šovu, kā arī daudzu ārvalstu un pašmāju iemīļoto mūziķu uzstāšanos, informēja festivāla rīkotāji.

“Esmu patiesi gandarīts, ka Latvijā ir tik atvērti, zinoši un kaislīgi kantri mūzikas cienītāji un, ka katru gadu palielinās arī gados jauno festivāla apmeklētāju skaits,” pauda festivāla dibinātājs un producents Uldis Ozoliņš.

“Nākamgad līdzās tradicionālajam būs arvien vairāk modernais kantri,” atklāja   Uldis Ozoliņš.

“Šis ir viens no pašiem labākajiem kantri festivāliem Eiropā! Esmu neizsakāmi aizkustināta par lielisko vidi un silto uzņemšanu un ir tik ļoti labi atgriezties pie jums Country Bauska festivālā,” teica festivāla galvenā zvaigzne Sāra Džorija, kuru tāpat kā 2006.gadā, arī šoreiz publika uzņēma ar īpašām ovācijām.

Pirmais kantri mūzikas festivāls Latvijā notika 1999. gadā Bauskas Pilskalna estrādē, un gadu no gada festivāls ir audzis. Deviņpadsmit festivālos ir piedalījušās 26 Latvijas grupas un 55 grupas no ārvalstīm. Festivālā ir uzstājušies tādas kantri pasaules mūzikas zvaigznes kā “The Bellamy Brothers” un deviņu “Grammy” balvu ieguvēji “Asleep At The Wheels” no ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti