Kultūras ziņas

Sācies Homo Novus festivāls

Kultūras ziņas

"Kultūrdeva" – kulturāli izklaidējošs raidījums

Izskanējis "Kremerata Baltica" festivāls

FOTO: Izskanējis 16. «Kremerata Baltica» festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izskanējis 16. festivāls "Kremerata Baltica",  kas no 6. līdz 8. septembrim norisinājās Dzintaru koncertzālē.

Trīs vakarus Jūrmalā, Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, muzicēja pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers un viņa vadītais kamerorķestris, piedāvājot ikgadējo “Kremerata Baltica” festivālu. Kā izteicies pats Krēmers, – kaut arī šis ir jau 16. festivāls, “Kremerata” ar katru gadu kļūst arvien jaunāka, laikam tādēļ, ka mūzika nozīmē arvien vairāk.

Festivāls izskanēja ar koncertu “Mūsu laika hronika”, kas bija veltīts komponista Mečislava Veinberga simtgadei, un viena tā daļa bija veidota kā muzikāla performance ar vizualizācijām, izmantojot komponista simfonisko darbu un kino mūzikas fragmentus.

Šī aizmirstā komponista talantīgo mūziku koncertdzīvei no jauna atklājis Gidons Krēmers. Mečeslava Veinberga ģimeni smagi skāra totalitārais režīms, un viņu no nāves paglāba vien Staļina nāve. Tādēļ viņa mūzika skan kā sava laikmeta balss.

Festivāla noslēguma koncertam bija izvēlēta Veinbrega sonāte divām vijolēm solo, kur kopā uz skatuves muzicēja Meistars un mācekle – jaunā un talantīgā vijolniece Madara Pētersone.

Vēl koncertā izskanēja Koncertino vijolei un stīgām, kurā valdīja arī gaišākas noskaņas. Koncerta otrajā daļā - muzikāli vizuāla performance, kurā muzikālos fragmentus no Veinberga simfoniskajiem darbiem un kino mūzikas atlasījis Gidons Krēmers, bet vizuālā partitūra tapusi sadarbībā ar režisora Kirila Serebreņņikova studentiem. Uzvedums veidots kā stāsts par mākslinieka skaudro likteni. Solisti Ieva Parša un Georgijs Osokins.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti