Kultūras ziņas

Dāmu un bērnu tērpi 150 gadu periodā

Kultūras ziņas

Tapis unikāls izdevums par Skolēnu deju svētku tradīciju

Ivanovs, Zemzaris un glezniecība mūzikā

FOTO: Glezniecība mūzikā – koncertizstādē «Samtaini zaļš»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

“Samtaini zaļš” – tāds nosaukums dots koncertizstādei, kas divus vakarus notiek mākslas centrā “Zuzeum”. Latvijas Radio kora dziedājumā skan Jāņa Ivanova vokalīzes, kas mijas ar pianista Reiņa Zariņa atskaņotu Imanta Zemzara klaviermūziku. Savienojumā ar “Zuzeum” skatāmo indiešu mākslu šī mūzika aicina klausītājus doties liriskā un gleznainā ceļojumā.

Reiņa Zariņa atskaņotā Imanta Zemzara klaviermūzika koncertā mijas ar Ivanova vokalīzēm “Rudens dziesma”, “Gājputni”, “Elēģija” un citām. Kompozīciju nosaukumos Ivanovs klausītājiem dod atslēgu, kādas ainas uzburt iztēlē. Rudens kamermūzikas festivāla koncertizstādē šos skaņdarbus vokāli uzglezno Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā.

Koncertu papildina Imanta Zemzara stāstījums un pārdomas par Ivanova mūziku un krāsu pasauli tajā. Šo satikšanos mūzikā viņš uzskata par neierastu, atstājot klausītāju ziņā, cik harmoniska tā skan kopā. 

Samtaini zaļu un citas krāsas mūzikā Imants Zemzaris, Latvijas Radio koris un Reinis Zariņš izgleznos arī 8. oktobrī, kad mākslas centrā “Zuzeum” skanēs otrā no divām koncertizstādēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti