FOTO: Franču šarms Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra Vecgada koncertos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lielajā ģildē valda svētku atmosfēra, jo Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris klausītājiem dāvā par tradīciju kļuvušos Vecgada koncertus, un šoreiz tajos uzmanības centrā franču komponistu mūzika. Pie diriģenta pults stājies viesis no Parīzes, Latvijā jau pazīstamais diriģents Žiljēns Masmondē. Solistu lomās pianists Daumants Liepiņš un "Equanimity Trio" mūziķi.

Franču vieglums, šarms un izsmalcinātība – tādu svētku noskaņu uzbur Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, atskaņojot dažādu laiku franču komponistu mūziku. Kamila Sensānsa Piektais klavierkoncerts ir piesātināts ar Spānijas un Tuvo Austrumu intonācijām un rada gluži karnevālisku svētku izjūtu. Koncerts ir arī virtuozitātes pārbaudījums tā izpildītājiem.

"Equanimity Trio" kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri atskaņo franču komponistu Debisī, Ravela, Bizē, Satī un Sensānsa mūziku pianista Edgara Cīruļa un basista Jāņa Rubika pārlikumā. Viņu aranžējumi savieno džezu, roku, pasaules mūziku ar akadēmisko mūziku, reizē apliecinot pietāti pret klasiku un arī savu izteiksmes brīvību. Aizraujoša ir trio saspēle ar simfonisko orķestri .

Franču garu un eleganci koncertam piešķir arī pats maestro – diriģents Žiljēns Masmondē, kurš ir priecīgs par sadarbību ar mūsu simfonisko orķestri un trio: "Es biju ļoti pārsteigts un ieintriģēts, saņemot notis no "Equanimity Trio" mūziķiem. Mūsu sadarbība izvērtās ļoti veiksmīga. Viņu aranžējumi atklāj franču vieglumu un poēziju, arī humoru. Franču mūzikas interpretācija  pieprasa gaisīgumu un caurspīdīgumu. Šķiet, ka tas mums arī izdodas."

Koncerts 30. decembrī pulksten 19.00 tiešraidē būs klausāms Latvijas Radio 3 "Klasika" ēterā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti