FOTO: Festivāla «Sansusī» otrās dienas dažādie slāņi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Noslēgusies visgarākā un notikumiem bagātākā "Sansusī" diena.

Arī otrā festivāla diena iesākās ar norisi, kas tapusi "Sansusī" labklājības rezidences programmas laikā. Pulksten 6.00 vecajos Vilkupes kapos notika režisores un masku mākslinieces Vitas Malahovas dokumentāla teātra izrāde "Prasi maizei" prologs par kādas sievietes dzīvi laukos, kas balstīta foto un audio dokumentācijās no Aknīstes ļaužu stāstiem. Vakarā turpat bija skatāma izrādes paplašinātā versija.

Rīts turpinājās ar rīta rosmi, kuru pavadīja moto "Stīvum, stīvum laid mani vaļā", klasiskā klaviermūzika un profesionāla vingrinātāja. Drīz pēc tam varēja piedzīvot teātra klejojošu solo izrādi "Hamoka komūna" Endīnes Bērziņas izpildījumā.

Koncertu sadaļu atklāja "Flap" trio, kurā apvienojušies flautiste Elīna Čeprova, saksofoniste Arnita Lipska un pianiste Laura Balabane, ar programmu "Jaunās asinis". Šādu instrumentu salikums ir netradicionāls ansambļa sastāvs, tas ļauj māksliniecēm kopā meklēt jaunus mūzikas apvāršņus un krāsot tos ar bagātiem tembrāliem toņiem.

Daudz smieklu piedzīvoja visi, kas apmeklēja vai bija tuvu teātra trupas "Kvadrifrons" izrādes "Marija un zibens" spēles vietai. Tāpat liela jautrība valdīja ģimenes spēlē, kur bērniem (un arī pieaugušajiem) bija iespēja iejusties kādā no pasaku tēliem un cīnīties par princese atbrīvošanu.

Pēc piecu gadu pauzes festivāla "pop up" koncertzālē Aknīstes kaltē notika kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" koncerts ar Andra Dzenīša un Lindas Leimanes skaņdarbiem, kas rakstīti orķestrim un kas izpelnījās stāvovācijas.

Divu solo programmu iesāka Oskars Herliņš ar savu skaņdarbu "Obscure Races" divām 8-bit spēļu konsolēm "Game Boy". Otrais solists bija pianists Roberts Flaics, kurš izpildīja četrus skaņdarbus, kur divi no tiem rakstīti preparētām klavierēm.  

Šā gada lielā ekrāna notikums bija filma "Planēta Hora" – Šveices teātra kompānijas "Theater HORA" intriģējoša zinātniskā fantastikas filma, kurā piedalās izpildītāji ar kognitīviem traucējumiem.

Sestdienas kautiņā pirmo reizi piedalījās ne klasiskās mūzikas vokālās un instrumentālās grupas – "Gapoljeri" un "The Radiators LV", kurus papildināja Klāvs Mellis ar saviem tekstiem. Kautiņi izvērtās par lielisku deju priekšvēstnesi diskotēkai pusotras stundas garumā. Diskotēka kā punkts uz dejām bija "Dj Trashy Trax" (Vadims Pitlans).

Deivida Langa ciklu "Runā nāve" ap pulksten 2.00 iedzīvināja Beāte Zviedre un Ēvalds Lazarēvičs (balss), Marta Spārniņa (vijole), Edgars Cīrulis (klavieres) un Matīss Čudars (ģitāra).

Tumsai iestājoties bija baudāma Jurģa Petera un Sandija Ruļuka radītā ģeometriskā gaismas instalācija mežā "Slāņi".

KONTEKSTS:

Alternatīvais kamermūzikas festivāls "Sansusī" šogad notiek no 12. līdz 14. augustam. Aknīstes pusē uz to sabrauks kopumā 130 mākslinieku no tuvienes un tālienes, lai festivāla viesiem dāvātu 25 klausāmus un skatāmus piedzīvojumus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti