FOTO: Festivāla «Sansusī» otrā diena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Alternatīvajā kamermūzikas festivālā "Sansusī" aizvadīta otrā diena. To nedaudz sabojāja lietus, taču visi plānotie koncerti notika.

Pirmās festivāla dienas noslēgumā tradicionālajā "Pianistu kautiņā"  sacentās Rihards Plešanovs un Artūrs Cingujevs. Abi vienojās par draudzīgu neizšķirtu, sniedzot klausītājiem neaizmirstamu priekšnesumu.

Otro festivāla dienu iesāka tradicionālā rīta rosme, bet turpināja režisores Antras Austriņas-Seņkānes "Eksperiments ar apskāvienu", kas guva lielu mazo un lielo skatītāju atbalstu.

Festivāla turpinājumā akordeona paraugstundu koncertā "Silueti" sniedza Māris Rozenfelds, bet pēc tam – Vācijā mītošā klavesīniste Alīna Rotaru ar koncertu "Burvju klavesīns" iepazīstināja ar 17.gadsimta mūzikas interpretācijas plašajām iespējām. 

Sestdienas programmu jau lietū atsvaidzināja festivāla brīvprātīgo mākslinieku radīta performance, kas norisinājās meža izcirtumā.

Savukārt par vakara naglu kļuva vācu ģitāristu kvarteta "Aleph" uzstāšanās koncertā "XXI gadsimts". Uzreiz pēc tam notika režisores Māras Ķimeles izrāde "Latviešu tautas pasaku virtene", kas iejūsmināja ne tikai lietū mirkstošos mazos skatītājus, bet arī lielos.

Vakaru noslēdza atraktīva zaļumballe Aknīstes kaltē.

Festivāls "Sansusī" noslēgsies 12.augustā ar vairākiem koncertiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti