FOTO: Festivālā «LNSO vasarnīca» muzicē Maestro Raimonds Pauls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

21. augustā festivāla apmeklētājiem bija iespēja piedzīvot trīs spilgtus, muzikālus notikumus – koncertu “LNSO un Čaikovskis” ar krievu–lietuviešu izcelsmes pianistu Luku Geņušu, koncertu “LNSO un Raimonds Pauls" ar maestro piedalīšanos, kā arī Elmāra Seņkova muzikālo izrādi pusaudžiem “Otello”.

Koncertā “LNSO un Čaikovskis” LNSO sadarbībā ar Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra un Igaunijas Valsts simfoniskā orķestra mūziķiem diriģenta Andra Pogas vadībā atskaņoja Pētera Čaikovska fantāzijuvertīru ”Romeo un Džuljeta“.

Izskanēja arī Čaikovska populārais Pirmais klavierkoncerts ar pasaulē pieprasītā pianista Luka Geņuša solo. Krievu–lietuviešu izcelsmes pianists Luks Geņušs dzimis Maskavā izcilā mūziķu ģimenē. Viņš ir vairāku prestižu starptautisku konkursu laureāts, īpaši izceļama sudraba medaļa 2015. gada Čaikovska konkursā Maskavā un 2010. gada starptautiskajā Šopēna konkursā.

Jaunākos festivāla apmeklētājus priecēja režisora Elmāra Seņkova izrāde "Otello". Muzikālā izrāde pusaudžiem veidota, lai iepazīstinātu jauniešus ar Viljama Šekspīra slavenās lugas notikumiem caur objektiem, kas ir ap mums – ikdienā, sadzīvē vai noteiktās dzīves situācijās. Izrādes mūzikas autors – Ernests Mediņš.

Festivāla otrās dienas noslēgumā klausītāji tikās ar maestro Raimondu Paulu. Muzikālā satikšanās notika miniatūru cikla “Naktstauriņi” skaņās, ko no klavieru solo orķestrim pārveidojis talantīgais komponists Jēkabs Jančevskis. Līdzās šim liegajam un nakts veldzes un mistikas apburtajam ciklam – Holivudas spožums ar mūziku, kas simbolizē īsti amerikānisku glamūru, eleganci un kino zelta klasiku

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti