FOTO: Etnomūzikas grupas «Tautumeitas» koncerts Rēzeknē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar koncertu Rēzeknē, Latgales vēstniecībā “Gors”, 21. septembrī etnomūzikas grupa “Tautumeitas” uzsāka savu koncertu sēriju Latvijā. Ņemot vērā lielo atsaucību, 13. oktobrī tiks rīkots papildkoncerts Jelgavā ar mūziķu Aminatas un “Mesa” piedalīšanos, paziņojumā medijiem informē grupas menedžments. 

Ar piepildītu zāli un stāvovācijām etnomūzikas grupa “Tautumeitas” ir atklājusi savu pirmo Latvijas koncerttūri, kura noslēgsies ar koncertu Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Ventspils koncertzālē “Latvija”.

Koncertā tika izpildītas ne tikai jau zināmas dziesmas no grupas debijas albuma, bet arī daži pārsteigumi, kas iepriekš izskanējuši tikai atsevišķos koncertos.

Kā īpašs pārsteigums klausītājiem bija ne tikai iespaidīgais gaismu šovs, īpaši šiem koncertiem veidotās video projekcijas, bet arī uzaicinātie viesmākslinieki - koris "Cantus Fortis", kā arī dejotāja Līga Ūbele, Tautas deju ansamblis “Zīle” un Tautas deju ansamblis “Dardedze”.

Tūres ietvaros Latvijā koncerti notiks:

28. septembrī Cēsīs, Vidzemes koncertzālē “Cēsis”,

13. oktobrī divi koncerti Jelgavas Kultūras namā,

11. novembrī koncertzālē “Latvija”, Ventspilī

Grupa “Tautumeitas” izveidojās 2015. gadā, tās sastāvā ir sešas mūziķes – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Marta Līcīte un Laura Liepiņa. Tā sākās ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, mēģinot pietuvoties un atdarināt teicējas. Taču - jo tuvāk gāja dziesmām, jo tuvāk dziesmas nāca pie "Tautumeitām", līdz kamēr šķita dabiski tās apvienot ar visu pārējo, ko šajā pasaulē viņas ir dzirdējušas un sajutušas kā savu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti