Foto: «Brodska kvartets» Liepājā atklāj koncertsērijas «Personīgi» jauno sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” svētdien, 26. janvārī, ar savu pirmo un vienīgo koncertu Latvijā uzstājās pasaulslavenais britu stīgu kvartets “Brodska kvartets” (“Brodsky Quartet”).  Ar Bēthovena, Britena un Šostakoviča skaņdarbiem mūziķi atklāja kamerzāles koncertsērijas “Personīgi” pavasara sezonu, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

Latvijā ''Brodska kvartets'' (nosaukts slavenā krievu vijolnieka Ādolfa Brodska (1851 - 1929) vārdā) viesojās pirmo reizi, un mūziķi īpaši novērtējuši iespēju uzstāties tieši arhitektoniski un akustiski iespaidīgajā “Lielajā dzintarā”. Liepājas koncertzālei “Brodska kvartets” bija sagatavojis programmu ar nepārspētu klasiku. Par godu Ludviga van Bēthovena 250. gadadienai koncerts tika atklāts ar dižā komponista “Lielo fūgu”. Turpinājumā – angļu komponista, dēvēta par vienu no ievērojamākajiem 20. gadsimta skaņražiem, Bendžamina Britena pērle – Trešais stīgu kvartets, bet noslēgumā –  Britena laikabiedra un drauga, izcilākā 20. gadsimta simfoniķa Dmitrija Šostakoviča Trešais stīgu kvartets.

Pēc koncerta, kā ierasts sērijā “Personīgi”, apmeklētāji tikās ar mūziķiem, lai sarunātos par viņu radošo ceļu, iedvesmas avotiem un izaicinājumiem.

“Brodska kvartets” ir britu klasiskais stīgu kvartets ar milzīgu skatuves pieredzi – nospēlēti ap 3000 koncertiem uz pasaules lielākajām skatuvēm, izdoti vairāk nekā 60 mūzikas ieraksti un iegūti augstākie starptautiskie apbalvojumi, tai skaitā prestižās Francijas mūzikas balvas – “Diapason D'Or” un “CHOC du Monde de la Musique”. Plašu rezonansi guvuši “Brodska kvarteta” īstenotie koncertcikli, atskaņojot visus Šūberta, Bēthovena, Čaikovska, Britena, Šēnberga, Zemļinska, Vēberna un Bartoka stīgu kvartetus. Lielākais šo koncertciklu triumfs saistāms ar visu Šostakoviča kvartetu atskaņojumu.

Tomēr kvarteta karjeras pūrā ir arī programmas, kurās mūziķi izkāpj no klasikas rāmjiem, – viņi sadarbojušies ar tādām mūzikas personībām kā Bjorka un Pols Makartnijs.

Kamerzāles koncertsērija “Personīgi” veidota, lai baudītu mazo formātu koncertus tuvākā, brīvākā un personīgākā atmosfērā. Sērijas turpinājumā – pašmāju pianisma jaunā zvaigzne Daumants Liepiņš (23. februārī) un Rīgas Saksofonu kvartets ar koncertprogrammu "Bahs. Grūvs. Saksofoni" (5. aprīlī), bet noslēgumā – Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa etnoduets (10. maijā).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti