FOTO: Atklāta jauna koncertzāle «Kūts: kultūras un svinību telpa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rūmenes muiža Kandavā, atzīmējot atjaunošanas 10 gadu jubileju, ir atklājusi jaunu kultūras un svinību telpu. Muižas 3000 kvadrātmetru lielā laukakmeņu kūts, kas celta 1913. gadā, tagad piedzīvo otru elpu, paziņojumā medijiem informē producente Katrīna Gupalo.

Saskaņā ar pārbūves autores arhitektes Zaigas Gailes ieceri “Kūtī” ir izveidotas vairākas zāles, kas izmantojamas gan mākslas un mūzikas projektiem, gan privātiem sarīkojumiem līdz pat 500 viesu plašai auditorijai.

Jau augustā “Kūtī” bija skatāma vērienīga izstāde “Bez fetiša / Without Fetish”, kas tika veidota kā Āfrikas tradicionālās mākslas un mūsdienu mākslas saspēle un dialogs.

5. oktobrī kultūras un svinību telpa “Kūts” pārtapa par koncertzāli, kur muzicēja trīs izcili virtuozi – Andrejs Osokins (klavieres), Kristīne Balanas (vijole) un Margarita Balanas (čells).

7. decembrī “Kūtī” savu jaunāko albumu “Dedication” prezentēs diriģenta Jāņa Ozola koris “Maska”, bet nākamgad 27. maijā klausītāji varēs baudīt operu ārijas lieliskās Marinas Rebekas interpretācijās; pie klavierēm būs Andrejs Osokins. 

Rūmenes muiža ir Rīgas pieczvaigžņu viesnīcas “Hotel Bergs” privātā lauku rezidence atpūtai un sarīkojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti