FOTO: Atkalsatikšanās ar publiku – Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncerti Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jūlija pirmajā nedēļas nogalē klātienē Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” izskanēja Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncerti, kas no sava ierastā norises laika pavasarī tika pārcelti uz vasaru, informēja organizatori. Festivāla otra daļa sekos vasaras izskaņā.

Ceturtdien, 1. jūlijā, latviešu vokālās kamermūzikas vakarā ar klausītājiem tikās ''Lielās mūzikas balvas 2020'' laureāte pianiste Agnese Egliņa un dziedātāji Ilze Grēvele-Skaraine un Rinalds Kandalincevs, izpildot ar Latvijas vasaras smaržām pielietu mūziku.

Piektdienas vakarā ar savu solo koncertu uzstājās pianists Georgijs Osokins. Publika baudīja Friderika Šopēna klaviermūziku – sapņainu, brāzmainu un vīrišķīgi ieturētu.

Sestdien klātienē ar saviem klausītājiem tikās Liepājas Simfoniskais orķestris, šoreiz diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Pianista Reiņa Zariņā interpretācijā izskanēja simfoniska vēriena piesātinātais Johannesa Brāmsa Otrais klavierkoncerts. Savukārt koncerta otrajā daļā lietuviešu soprāns Vida Miknevičute nodemonstrēja savu balsi pasaulslavenās Verdi, Pučīni un Vāgnera operu ārijās.

29. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla otra daļa izskanēs augusta beigās. 26. augustā varēs baudīt Gruzijas meistara Gijas Kančeli mūziku, kas spēcīgi iedvesmojis ne vien “Xylem Trio” mūziķus, bet arī uzlecošo Gruzijas džeza zvaigzni Lizu Kereselidzi. Bet 27. augustā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un maestro Gintaru Rinkeviču uz “Lielā dzintara” skatuves kāps tenors Aleksandrs Antoņenko, lai atskaņotu monumentālu populāras opermūzikas programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti