FOTO: Ar veltījumu Zemgalei Liepājā noslēdzies koncertcikls «Latvijas gredzens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 2. novembrī, Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” ar ovācijām izskanēja pēdējais no 16 Latvijas valsts simtgades koncertcikla "Latvijas gredzens" uzvedumiem. Koncertciklu vainagoja uzvedums, kas veltīts Zemgalei –  "Zemgales gredzens. Kino koncerts vēstures palos", informēja "Lielā dzintara" pārstāvji.

“Zemgales gredzens” ir viens no četriem koncertiem, ko divu gadu gaitā Latvijas simtgades gaidās izkaldinājis Latvijas Radio koris, tā muzikālā vadītāja Sigvarda Kļavas iedvesmots  un vadīts, pieaicinot arī citu mākslas žanru pārstāvjus. Šī darba gaitā tapis koncertcikls „Latvijas gredzens”,  kuru veido četri atšķirīgi gredzeni – katram novadam savs.

Kino koncerta tapšanā piedalījās tā idejas autors, muzikālais vadītājs un diriģents Sigvards Kļava, Latvijas Radio koris, Latvijas Radio bigbenda grupa un mūziķi Oskars Petrauskis un Raimonds Petrauskis, dejotāji Lilija Lipora un Guntis Spridzāns, libreta autore Inese Zandere, komponisti Pēteris Vasks un Līga Celma-Kursiete, režisors, video mākslinieks Roberts Rubīns. Kopā mākslinieki Zemgali visā savā dažādībā atspoguļoja caur mūziku, laikmetīgo deju ekrānā un klātienē, kino, dzeju, ierakstītām dzejnieku balsīm, animācijām un filmētiem aktierdarbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti