Kultūras ziņas

Artis Bute – "ArtisCool"

Kultūras ziņas

Latvija – ērģeļu zeme

Skan Jūrmalas festivāls

FOTO: Ar klaviermūzikas svētkiem atklāts Jūrmalas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mūzika un mūziķi nevēlas klusēt. Un kaut arī vēl  ar ierobežojumiem – mūzikas festivāli ver durvis un atsākas ilgi gaidītā mūziķu tikšanās ar klausītājiem gan klātienē, gan tiešsaistē internetā. Trešdien  Dzintaru koncertzālē skanējumu sāka Jūrmalas festivāls, kas turpināsies līdz 4. augustam, piedāvājot  sešus muzikāli atšķirīgu koncertus.

Atklāšanas koncertā klausītāji baudīja klaviermūzikas svētkus kopā ar Osokinu dinastijas izcilajiem pianistiem – Sergeju, Andreju un Georgiju Osokiniem. Pianisti kopīgi atskaņoja 20. gadsimta franču mūziku pārlikumos divām un trim klavierēm – hipnotizējošo Morisa Ravela ’’Bolero’’ un finālu no Fransisa Pulenka Koncerta divām klavierēm, kurā kūsājoša enerģija mijas ar valdzinošu franču melodismu. 

Ritmisko kaisli veldzēja Ludviga van Bēthovena dziļi traģiskā “Mēnesnīcas sonāte” un Friderika Šopēna poētiskie mirkļi. Osokinu izpildījumā skanēja arī Aleksandra Skrjabina izsmalcinātie vēlīnie klavieru meistardarbi un, protams,  kā dāvana klausītājiem - Emīla Dārziņa “Melanholiskais valsis”. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti