FOTO: Ar Gidona Krēmera koncertu ieskandina 28. zvaigžņu festivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdienā, 21. decembrī, zvaigžņu festivāla ziemas koncertā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” ekskluzīvu koncertu kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā sniedza leģendārais vijolnieks Gidons Krēmers ar saviem skatuves partneriem – čellisti Giedri Dirvanauskaiti un pianistu Georgiju Osokinu, medijus informē organizatori.

Solistu izpildījumā publika varēja baudīt Ludviga van Bēthovena Koncertu vijolei, čellam un klavierēm jeb tā saukto Trīskāršo koncertu. Publika nepalika arī bez “saldā ēdiena” – piedevās solistu trijotne bija sagatavojusi Igora Lobodas Tango “Carmen”.

Koncerta otrajā daļā maestro Gintars Rinkevičs bija izvēlējies atskaņot vācu romantisma laikmeta ģēnija Johannesa Brāmsa Ceturto simfoniju – vienu no visu laiku visizcilākajām simfoniskajām celtnēm.

Vēl pirms vakara koncerta Liepājas Simfoniskais orķestris rīkoja arī labdarības koncertu veco ļaužu māju un bērnu namu iemītniekiem. “Esam dziļi pateicīgi solistiem, ka viņi bija ar mieru dalīties mīlestībā ar dzīves pabērniem no visas Kurzemes. Izcilie mūziķi šajā Adventa laikā bez samaksas dāvāja savu talantu, atskaņojot skaisto Bēthovena koncertu,” stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

28. Liepājas starptautiskais zvaigžņu festivāls ar pieciem koncertiem Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” norisināsies no 7. līdz 14. martam; tajā piedalīsies mūziķi no Brazīlijas, Čīles, Portugāles, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti