Kultūras ziņas

Kāds būs Bulduru un Asaru bibliotēku tālākais liktenis?

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

"Pūt, vējiņi!" pēc atjaunošanas pirmais simfoniskā orķestra koncerts

FOTO: Aizvadīts pirmais simfoniskais koncerts atjaunotajā Liepājas estrādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar skatītāju ovācijām 5. augusta vakarā Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā aizvadījis pirmo simfonisko koncertu atjaunotajā Liepājas koncertdārzā “Pūt, vējiņi!”. 

Koncerta pirmajā daļā Liepājas Simfoniskais orķestris izpildīja uvertīru no Leonarda Bernsteina operetes “Kandids” un kopā ar pianistu Vestardu Šimku amerikāņu komponista Džordža Gēršvina 1925. gadā radīto klavierkoncertu, kas ir īpaši spilgts un enerģisks džeza un akadēmiskās mūzikas apvienojums.

Otrajā daļā koncerta apmeklētājus un Jūrmalas parkā sapulcējušos atpūtniekus priecēja ievērojamā Holivudas komponista Džona Viljamsa mūzika, kas rakstīta Stīvena Spīlberga slavenajai filmai “Noķer mani, ja vari”. Šajā darbā solistu partijas spēlēja Oskars Petrauskis (saksofons), Marta Kauliņa-Pelnēna (sitaminstrumenti) un Guntis Kolerts (kontrabass).

Spāniskas noskaņas koncertā raisīja ievērojamā meksikāņu komponista Arturo Markesa “Dansons nr.2” un visā pasaulē pazīstamais un klausītāju iemīļotais Morisa Ravēla “Bolero”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti