Kultūras ziņas

Liepājā aizvadītas "Austrasdienas"

Kultūras ziņas

"Nieze", kas rada mentālo kairinājumu

Liepājas zvaigžņu festivāla pirmie akordi

FOTO: Aizvadīti pirmie Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar pieciem koncertiem no 7. marta līdz 14. martam Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” norisinās Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais nu jau 28. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kurā piedalās mūziķi no Brazīlijas, Čīles, Portugāles, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas. Festivālu atklāja 7. martā ar komponista Ērika Ešenvalda saksofonkoncerta "Arktikas vīzijas: Jūra" pasaules pirmatskaņojumu, medijus informē festivāla rīkotāji.

7. martā 28. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertā Liepājas Simfoniskā orķestra un maestro Gintara Rinkeviča izpildījumā skanēja ne vien Rimska-Korsakova un Čaikovska mūzika (Spāņu un Itāļu kapričo), bet arī Ravela Klavierkoncerts, ko orķestris atskaņoja kopā ar izcilo franču pianistu Vilemu Lačumiju. Ļoti īpašs notikums bija Ērika Ešenvalda saksofonkoncerta “Arktikas vīzijas. Jūra” pirmatskaņojums kā Oskara Petrauska solo.

Svētku noskaņā īsi pirms festivāla atklāšanas Liepājas Simfoniskais orķestris atklāja sava ilggadējā fotogrāfa Jāņa Vecbrāļa fotogrāfiju izstādi ar mirkļiem no novembrī pirmatskaņotās Riharda Dubras operas “Suitu sāga”.

8. martā zvaigžņu festivālā viesojās Latvijas Radio bigbends ar džeza programmu portugāļu un brazīļu noskaņās. Uz skatuves kāpa portugāļu džeza dīva Maria Mendeša un brazīļu basģitārists Mišaels Pipokiņa.

Savukārt īsi pirms šī koncerta oficiāli tika atvērts jaunākais Liepājas Simfoniskā orķestra ierakstu albums “The Glittering Wind” jeb “Vēja mirdzums” ar mūziku, ko radījušas piecas latviešu komponistes – Santa Ratniece, Selga Mence, Gundega Šmite, Marina Gribinčika un Maija Einfelde. Albumu izdevis ierakstu nams “Skani”. Prezentācijā piedalījās arī pianists Vestards Šimkus, kurš ir solists ierakstā iekļautajam Santas Ratnieces “Liepājas koncertam”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti