FOTO: Aizvadīti pirmie jaundibinātā Dienvidkurzemes festivāla «Rimbenieks» koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 10. jūlijā, Smaižu baznīcā un svētdien, 11. jūlijā, uz Cīravas pils parka saliņas cilvēki pulcējās, lai baudītu koncertus, ko pirmo reizi dažādās novada vietās piedzīvot piedāvāja Dienvidkurzemes festivāls “Rimbenieks”, informēja Liepājas Simfoniskā orķestra pārstāvji. Festivāla koncerti līdz 20. augustam vēl norisināsies Vecpilī, Aizputē, Priekulē, Griezē, Grobiņā, kā arī Liepājā.

Ar Baha, Dvoržāka un Čaikovska mūziku festivāla atklāšanas koncertā Smaižu baznīcā uzstājās Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi – vijolnieki Diāna Reimane un Gunārs Mūrnieks, altiste Elīna Čipāne un čellists Krišjānis Gaiķis. Bet nākamajā dienā Cīravas pils parkā klausītāji varēja baudīt Liepājas mežragu kvarteta skanējumu.

Dienvidkurzemes festivāls turpināsies ar diviem koncertiem Vecpilī. Sestdien, 17. jūlijā, pulksten 20.00 pie Vecpils Sv. Laurencija banīcas uzstāsies metālpūšamo instrumentu ansamblis “Libava Brass Quintet”, bet pulksten 20.00 pie Vecpils Dižlāņu muižas mūriem koncertēs Liepājas stīgu kvartets. Savukārt svētdien, 18. jūlijā, ar koka pūšamo instrumentu ansambļa “Kurland Quintet” koncertu festivāls “Rimbenieks” viesosies Aizputes pils muižas ābeļdārzā.

Jaunais Dienvidkurzemes festivāls nes Evalda Rimbenieka vārdu. Liepājas Simfoniskā orķestra pārstāvji skaidroja: “Šis cilvēks, ko liktenis no zemnieku mājām Priekules novada Gramzdas pagastā, ir aizvedis ne tikai uz Aizputi un Liepāju, bet licis arī pildīt Kārļa Ulmaņa valdības ministra pienākumus, ir bijis ilggadējs Liepājas pilsētas mērs, Liepājas operas, Tautas konservatorijas un Mākslas skolas dibinātājs pirms turpat 100 gadiem, kā arī Liepājas Filharmonijas atjaunotājs. Festivāls aicina apceļot Dienvidkurzemi, atklājot tās kultūrvēsturisko mantojumu, dabas krāšņumu un cilvēku viesmīlību, sastopoties vasarīgos koncertos un baudot Liepājas mūziķu aizrautīgo spēli. Evalda Rimbenieka sapnis par attīstītu augstas kultūras sabiedrību ir joprojām dzīvs, to tālāk nesīs arī Dienvidkurzemes festivāls “Rimbenieks”.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti