FOTO: Aizvadīta festivāla «Rīga Jūrmala» otrā nedēļas nogale

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 6. līdz 8. augustam, norisinājās otrā no četrām klasiskās mūzikas festivāla “Rīga Jūrmala” nedēļas nogalēm, informēja festivāla rīkotāji. Festivāla apmeklētāji varēja baudīt piecus kamermūzikas koncertus un piedalīties muzikālajā vakarā ar nesteidzīgu muzikālo pikniku Rīgā, Kronvalda parkā. Savukārt Mišas Maiska vadībā kopā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju notika čella meistarklase jaunajiem talantiem. 

Festivāla otrajā nedēļas nogalē koncertus sniedza vijolnieks Daniels Lozokovičs, čellists Miša Maiskis un pianists Mihails Pļetņovs. Šis radās brīdī, kad par savas dalības atcelšanu festivālā ar Covid-19 saistītu iemeslu dēļ paziņoja Sanktpēterburgas simfoniskais orķestris. Pianists Mihails Pļetņovs uzstājās vēl trīs koncertos – 7. augustā notika viņa solo koncerts turpat Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, 8. augustā viņš kopā ar vijolnieku Danielu Lozokoviču koncertēja Lielajā ģildē, savukārt 9. augustā Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars” notika fonda “Uniting History” organizētais koncerts. Tāpat ar solokoncertu programmām nedēļas nogalē uzstājās pianisti Joavs Levanons un Arkādijs Volodoss.

Turpinot pērn iesākto tradīciju, arī 2021. gada vasaras sezonā festivāls apmeklētājiem līdzās koncertiem piedāvā apmeklēt arī muzikālos vakarus. Muzikālie vakari ļauj iepazīt klasisko mūziku no cita skatupunkta – vakara gaitā konkrētā norises vieta tiek pārvērsta piknikā, piedāvājot izbaudīt divas stundas klasiskās mūzikas neformālā atmosfērā. Pasākuma scenogrāfijas autors ir latviešu mākslinieks Krišs Salmanis. Augustā vēl gaidāmie muzikālie vakari norisināsies Jūrmalas pludmalē, apvienojot klasisko mūziku, pikniku un muzikologu stāstījumus par festivāla koncertprogrammām.

Tāpat sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju notika klātienes meistarklase ar Latvijā dzimušo čellistu Mišu Maiski.

Festivāla “Rīga Jūrmala” turpinājumā plānotas vēl divas nedēļas nogales: no 27. līdz 29. augustam un no 2. līdz 5. septembrim, piedaloties Amsterdamas Karaliskajam “Concertgebouw” orķestrim, pianistam Jefimam Bronfmanam, amerikāņu dziedātājai un dīvai Renē Flemingai, pašmāju pianistam Daumantam Liepiņam, portugāļu pianistei Marijai Žuau Piresai, norvēģu pianistam Leifam Ūvem Annsnēsam, Baireitas Festivāla orķestrim un latviešu diriģentam Andrim Nelsonam, un citiem mūziķiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti