Folkloras kopa «Vilkači» svētkos koncertē un prezentē disku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” folkloras un seno cīņu kopa “Vilkači” ar svētku koncertu prezentēs dāvanu Latvijai – savu jauno albumu “Karavīru audzināj’”.

18. novembrī,  kad Latvija svin savu 100. dzimšanas dienu, plkst. 16.00 Latvijas Kara muzejā "Vilkači'' dziedās diskā ierakstītas latviešu tautasdziesmas, kuras vēsta par karavīra dzīves gājumu, atvadām no mājiniekiem, mīlestību, došanos cīņu gaitās un kara skaudro realitāti, informēja kultūras centra pārstāve Evija Spresle.

Disks ar Latvijas Kultūras ministrijas atbalstu jau ticis prezentēts un ieskandināts folkloras kopas “Vilkači” koncerttūrē Ziemeļamerikā, kur mēneša laikā “Vilkači” uzstājās 13 pilsētās ar 15 koncertiem. Albums “Karavīru audzināj’” ierakstīts mūzikas ierakstu izdevniecībā “Lauska”. Skaņu režisors Kaspars Bārbals, vizuālā noformējuma autore Sindija Mačtama.

Folkloras un seno cīņu kopa “Vilkači” šogad svin savu 18 gadu dzimšanas dienu. Kā vienu no galvenajiem  kopas darbības mērķiem dalībnieki izvirzījuši jauniešu patriotisko audzināšanu, kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšanu un saglabāšanu.  “Vilkaču” pamatsastāvā darbojas gan dziedātāji, gan mūziķi, kuri, izmantojot tradicionālos instrumentus un balsis, spēj emocionāli uzrunāt klausītājus visās vecuma grupās. Visi kopas dalībnieki ir vīrieši, kas kopai dod unikālu skanējumu, jo pamatā ir spēcīgas vīriešu balsis, kas folkloru kopu vidū nav bieži sastopams.

Folkloras un seno cīņu kopas vadītājs un CD ieceres autors ir Edgars Zilberts.

Ieeja koncertā bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti