Folkloras grupai «Laiksne» iznāk albums par sievietes mūža ritējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šā gada rudenī kultūras menedžmenta centrs "Lauska" izdevis folkloras grupas "Laiksne" sesto mūzikas albumu "Ko zinu gaidīt". Tajā apkopotas 13 tautasdziesmas par sievietes mūža ritējumu, sākot ar piedzimšanu, uzaugšanu, jaunības dienām un gatavošanos precībām, informēja izdevēji.

"Ko zinu gaidīt? Drusku zinu, drusku ne. Dzīve būtu garlaicīga, ja mēs visu zinātu uz priekšu," tā albuma pieteikumā saka grupas dalībnieki. "Jauno albumu esam auklējuši veselus trīs gadus, meklējot dziesmas nošu pierakstos, teicēju arhīvos un draugu pulkā. "Laiksnes" skanējums ir mūsu visu grupas dalībnieku kopdarbs – radīts ar gaišu smaidu, klausāms ar vieglumu!"

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Albums "Ko zinu gaidīt" ierakstīts studijā "GEM plus" (skaņu režisors Gatis Gaujenieks), piedaloties grupas dalībniekiem Baibai Indrēvicai, Dinai Liepai, Laumai Garkalne, Imantai Nīgalei, Vinetai Romāne, Kasparam Indrēvicam un Gatim Gaujeniekam, kā arī viesmāksliniekiem dziesmā "Es piedzimu pie māmiņas" – Ilgai Reizniecei un "Laiksnes" bērniem Elizabetei Miltiņai un Jumai Gaujeniecei.

Grupa "Laiksne" jau no 1993. gada aktīvi darbojas Latvijas folkloras dzīvē, apgūstot plašu tradicionālās mūzikas materiālu – no gadskārtu un godu ieražu dziesmām līdz danču melodijām, spēlējot pārsvarā mūsdienīgi interpretētu tautas mūziku.

Albuma vāciņam izmantota Lauras Pīgoznes glezna "Nakts lāsītes". Albuma dizainers Mārtiņš Plotka.

Albuma tapšanu atbalstīja Valsts kultūrkapitāla fonds, Kultūras centrs ''Iļģuciems'' un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti