Kultūras ziņas

Laikmetīgā un vēsturiskā arhitektūra pilsētvidē

Kultūras ziņas

Hologrāfijas mākslas izstāde Rēzeknē

Flamenko virtuozs Otmārs Līberts

Flamenko virtuozs Otmārs Līberts Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Flamenko stila mūzika mums asociējas ar kaislīgu dienvidu nakti, bet flamenko var būt ne tikai romantisks, bet arī meditatīvs. To 13. marta vakarā Lielajā ģildē, uzsākot savu Eiropas tūri, koncertā apliecinās ģitāras virtuozs Otmārs Līberts.

Apgūstot ģitārspēli no 11 gadiem, Otmārs, kura tēvs ir ķīnietis, bet māte ungāriete, devās no Vācijas uz Ameriku, kur viņa muzikālā karjera attīstījās ļoti strauji.

Lībertam ir 38 zelta un platīna albumi ASV, Kanādā, Austrālijā un Jaunzēlandē, kā arī piecas „Grammy” nominācijas. Viņš ir sadarbojies ar tādiem pasaules līmeņa mūziķiem kā Karlosu Santanu, Selīnu Dionu un Daianu Rosu. Par savu dvēseles iemiesojumu Otmārs Līberts uzskata grupas "Luna Negra" dibināšanu 90. gados, sākot atskaņot pilnīgi jaunu mūzikas stilu Nouveau Flamenco.

„Es necenšos sekot nevienam mūziķim, es miksēju savas idejas, kurās flamenko skanējumam un tehnikai ir liela nozīme. Tomēr ir stili, kas mani ir ietekmējuši – R&B, afrikāņu mūzika. Nesen atklāju tādu flamenko paveidu, kas saucas “Tangos”, kas ir pilnīgi atšķirīgs no argentīniešu tango.Tango ritmika nāk no Karību salām, salsas – atšķirīgiem skanējumiem, kā tas ir flamenko. Vai, piemēram, regejs – šai mūzikā pirmais ritma piesitiens ir neuzsvērts. Šo stilu mūzika būs dzirdama arī manā koncertā,” atklāj mūziķis.

Ģitārists daudz ceļojis par pasauli apgūstot dažādu mūzikas stilu tradīcijas, bet flamenko sauc par čigānu blūzu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti