Kultūras ziņas

Rīgā būs dīdžeju skola

Kultūras ziņas

Izdota grāmata "Nepareizie stāsti"

Amerikāņu komponista meistarklases Rīgā

Filmas «Oki - okeāna vidū» mūzikas autors sniedz meistarklases Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Režisora Māra Martinsona spēlfilmas „Oki – okeāna vidū” pirmizrādē Rīgā viesojās aktrise Kaori Momoi un komponists Viljams Goldšteins.

Filmas mūzikas autors Viljams Goldšteins uzkavējies Rīgā, lai pasniegtu meistarklases ne tikai kompozīcijas un horeogrāfijas profesionāļiem un studentiem, bet arī ikvienam interesentam.

ASV Kinoakadēmijas loceklis, komponists Viljams Goldšteins lielu vērību mūzikas radīšanā pievērš improvizācijai, no pāris notīm radot pilnvērtīgu skaņdarbu.

Es izmantoju savas improvizatora dotības, lai radoši atvērtu māksliniekus dažādās disciplīnās – komponistus, pianistus, dejotājus, aktierus. Manuprāt, šai procesā katrs no pieminētajiem piekļūst sevis pārstāvētajai mākslai daudz tiešāk un tas, manuprāt, ir ļoti noderīgi,” saka Goldšteins.

Ārpus komponēšanas un meistarklasēm visā pasaulē Goldšteins mēdz rakstīt slejas laikrakstiem „New York Times” un „Los Angeles Times”, 80. gados bijis viens no Losandželosas modernās mākslas muzeja dibinātājiem, savukārt par „Oki – okeāna vidū” veidošanā gūto pieredzi komponists saka: „Filmā muzikālā tēma tika radīta reālajā laikā, uz vietas filmēšanas laukumā – arī man šai filmā pirmoreiz ir jātēlo loma. Galvenā varone izvēlas trīs notis un rada filmas muzikālo tēmu, tai pašā laikā to visu filmējot kamerām. Man šķiet, ka kino tas nekad agrāk nav darīts, un es esmu strādājis pie mūzikas 50 filmām.”

Amerikāņu komponista Viljama Goldšteina meistarklase notiks arī 11. aprīlī deju studijā deju studijā „Dzirnas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti