«Fever Ray» otro reizi triumfē «Radio Naba» klausītāju Top 100

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Gada pēdējā darba dienā īpašā programmā "Radio Naba Top 100" astoņu stundu garumā tika noskaidrotas "Radio Naba" klausītāju iecienītākās simt kompozīcijas, kas radio ēterā skanējušas 2022. gadā. Šogad par "Radio Naba" klausītāju atzītāko kompozīcija kļuva zviedru mūziķes Karīnas Elizabetes Dreijeres muzikālā projekta "Fever Ray" kompozīcija "What They Call Us", aiz sevis otrajā vietā atstājot amerikāņu elektroniskās grupas "Boy Harsher" kopprojektu ar meksikāņu duetu "Ms.BOAN" – "Mariana Saldaña Machina", bet godpilno topa trešo vietu iegūst pašmāju tumšās folkmūzikas pārstāvji – grupa "Juuk" ar kompozīciju "Dzejnieks".

"Radio Naba" gada Top 100 ir viena no senākajām "Radio Naba" tradīcijām, kas jau 20 gadus pēdējā darba dienā apskata klausītāju klausītākās kompozīcijas no "Radio Naba" ārzemju Top 25 un pašmāju Top 10. Topa atkārtojums "Radio Naba" ēterā būs klausāms 1. janvārī.

Līdzās pasaules atzinību guvušām mūzikas grupām kā "Pixies", "Laibach" un "Sea Power", pirmajā desmitniekā ierindojušās gan jaunas, gan leģendāras pašmāju muzikālās apvienības –  "ŠŅĶ" ("Oportūniste" – 6. vieta), "DJ Kankenwagen" ("Tumaninē" – 7. vieta), "Dzeltenie pastnieki" ("Pasaule griežas cauri kosmosam" – 9. vieta) un "Podruga" ("Dont Let Me Down" – 10. vieta).

Tumšās folkmūzikas un kantri grupa "Juuk" šogad klausītāju sirdis iekaroja ar kompozīciju "Dzejnieks", ierindojoties topa godpilnajā trešajā vietā. 2021. gadā grupas kompozīcija "Arlekīns" ierindojās 4. vietā. Arī muzikālā apvienība "Fever Ray" ir "Radio Naba" viena no iecienītākajām grupām jau vairāku gadu garumā – jau 2017. gadā radio Top 100 ieguva pirmo vietu ar kompozīciju "To The Moon And Back".

Abos "Radio Naba" topos 2022. gada laikā iekļautas 405 aktuālas kompozīcijas, no tām 40% ir Latvijas izpildītāju darbi. Topā pārstāvētas dažādu stilu kompozīcijas, kā arī plašs valstu un valodu spektrs. Par kompozīcijām klausītāji atdevuši gandrīz 48 tūkstošus balsu. Divdesmit gadu laikā, kopš tiek veidots Top 100, radio klausītāju iesaiste un aktīva viedokļa izteikšana par saviem muzikālajiem favorītiem ir krietni augusi.

Ar "Radio Naba"  klausītāju iecienītākajām kompozīcijām astoņu stundu garumā iepazīstināja radio instruktori Nora Rieksta, Dace Otomere, Jānis Vuguls, Gatis Gavars, Ģirts Šolis,  Kaspars Eglītis, Valters Mednieks un Atis Žagars. 100 labāko dziesmu sarakstā iekļautas kompozīcijas, kas pabijušas "Radio Naba" Top 25 un Top 10 LV visa gada garumā. Tika organizēta arī prognožu spēle, kurā bija iespējams klausītājiem noteikt tās kompozīcijas, kuras ierindosies pirmajās trīs vietās.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti