Festivālu «Vīnes klasika» noslēgs ar Franča Šūberta un Albana Berga mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Latvijas koncertu" organizētais festivāls "Vīnes klasika" izskanēs 27.februārī Lielajā ģildē ar valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un divu izcilu viesmākslinieku - pianistes un Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas pedagoģes Diānas Ketleres un Berlīnē dzīvojošā vijoļspēles spožā interpreta Sergeja Malova - uzstāšanos.

Koncerta programmā tiks pāršķirtas divu atšķirīgu Vīnes laikmetu mūzikālās lappuses, ļaujot klausītājiem satikties ar šarmanti intelektuālo Austrijas muzikālo kultūru.

Koncerta programmā liriskā skaņraža - dziesminieka Franča Šūberta pasaulslavenais stīgu kvartets "Nāve un meitene". Opuss tapis 1824.gadā, bet tematiski skaņdarbs iesniedzas daudz senākā pagātnē - "meitenes un nāves" motīvs ir bijusi iecienīta tēma jau renesanses laikmeta glezniecībā un mūzikā.

Albana Berga Kamerkoncerts klavierēm, vijolei un 13 pūšaminstrumentiem tapa gadsimtu vēlāk, laikā, kad uz Pirmā pasaules kara drupām tika kaldināta jaunā Eiropa un Vīnes kafejnīcās un salonos kūsāja intensīva intelektuālā dzīve, modē bija psihoanalīze, bet deju zālēs skanēja čarlstons.

Albans Bergs līdztekus Arnoldam Šēnbergam un Antonam Vēbernam pieskaitāms pie promenentākajiem otrās Vīnes klasikas skolas pārstāvjiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti