Festivālu «Via Baltica» atklās ar koncertu «Tuvu tuvumā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājā, "Promenade Hotel" Hika zālē 21.augustā plkst. 19 ar mulitmediāli priekšnesumu "Tuvu tuvumā" tiks atklāts kamermūzikas festivāls "Via Baltica".

Festivāla "Via Baltica" koncerti norisināsies no 21. līdz 29.augustam Liepājā un 23.augustā Kuldīgā, piedāvājot dažādus kultūras pasākumus - izstādes, koncertus un mūzikas nodarbības bērniem un vecākiem.

Festivāla atklāšanas koncertā "Tuvu tuvumā" piedalīsies Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, klarnetists Egīls Šēfers, pie klavierēm - Toms Ostrovskis, izpildot Baltijas un Rietumeiropas komponistu kamermūziku. Komponistu vidū - Roberts Šūmanis, Igors Stravinskis, Klods Debisī, Svens Dāvids Sandstrēms, Stīvs Reihs, Arvo Perts, Ēriks Ešenvalds. Muzicēšanu papildinās Latvijas Literatūras gada balvas ieguvēja Liāna Langa un Jāņa Deinata fotogrāfijas.

23.augustā plkst. 18 šī pati koncertprogramma būs dzirdama arī Kuldīgas kultūras centrā, kam sekos divi koncerti Liepājā - "Roks Baroks" 27.augustā un "Lettonia" 28.augustā.

Festivāls noslēgsies 29.augustā ar tradicionālo pasākumu "Senās uguns nakts" Liepājas pludmalē, kad apdzīvotās vietās ap Baltijas jūru tiek iekurti ugunskuri, lai atgādinātu sev un citiem par jūru, kas kopīgi sargājama. Koncertā uzstāsies ģitārspēles virtuozs Kaspars Zemītis kopā ar stīgu kvartetu, izpildot latviešu tautasdziesmu aranžējumus, Emīla Dārziņa skaņdarbus, Astora Pjacollas argentīniešu tango.

Kā vēstīts, saistībā ar festivālu "Via Baltica" līdz 6.septembrim Liepājas muzeja filiālē "Liepāja okupāciju režīmos" un "Promenade Hotel" Hika un Vites zālēs apskatāma izstāde "Balta lapa".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti