Kultūras ziņas

Nākotnes ainava diplomandu acīm

Kultūras ziņas

Sāk dārdēt festivāls "Kubana"

Mūzika nu jau pieaugušajiem pusaudžiem

Festivālu «Live Fest» nākotnē plāno rīkot vēl plašāku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kuldīgā rit pēdējie sagatavošanās darbi trešajam festivālam “Live Fest”, kas, kā iepriekš jau vēstīts, apmeklētājus gaida 7. un 8. augustā. Atpazīstamību festivāls ieguvis tieši ar to, ka te muzicē ārzemju grupas, kas slavas zenītā bija pagājušā gadsimta 70. un 80. gados. Šogad "Live Fest" Kuldīgā kļuvis daudz apjomīgāks, taču tā rīkotāji nākotnē cer festivālu veidot vēl plašāku.

Kad šī brīža vidējā paaudze bija jaunieši, viņu iespēja klausīties populārākās ārzemju grupas praktiski bija liegtas, jo Latvija atradās PSRS sastāvā, nemaz nerunājot par to, ka varētu apmeklēt kādu koncertu. Tāpēc arī radusies ideja rīkot festivālu, uz kuru tiktu aicinātas reiz tik populārās un aizvien koncertējošās grupas. Pirmā festivāla "Live Fest" sauklis arī bijis "Sapņi piepildās". Organizatori to sauc arī par mūziku nu jau pieaugušajiem pusaudžiem.

""Live Fest" ir mūzika pieaugušajiem, leģendu festivāls, draugu saiets, tā ir mana jaunības mūzika, mūzika manai paaudzei un vieta, kur tikties jaunības biedriem, draugiem," teic Kuldīgas "Live Fest” rīkotājs Ojārs Grasmanis.

Jāteic, ka šī ideja atradusi daudzus fanus. Viens no aktīvākajiem šos gadus ir kuldīdznieks Roberts Triblis. Viņš neslēpj -  nav ticējis, ka kādreiz varēs būt šo grupu koncertā klātienē. Savulaik šo grupu mūziku klausījies, kā tautā saka, pa kluso no Amerikas nākušās platēs, arī lenšu magnetafonos.

"1981.gadā, dienot PSRS bruņotajos spēkos, atradu magnetafona lenšu ierakstus un tur bija "Slade" gabali, nu un tad izmantoju rotas modināšanai, nevis rota "padjom" teica, bet uzlika "Slade" gabalus. Tad ne tikai mana rota, bet viena stāvu zemāk rota piecēlās," stāsta Triblis.

"Live Fest" Kuldīgā kļuvis daudz apjomīgāks, tas papildināts ar iespēju skatīties brīvkoncertus un brīvdabas koncertus Kuldīgas Pilsētas dārzā, savukārt estrādē divas dienas uz divām skatuvēm kopumā festivālā uzstāsies 19 gan pašmāju, gan ārzemju grupas.

"Tas bija trīs gadu darbs, līdz izdevās savienot "Slade", "Sweet", "Bay City Rollers", "The Rubettes" un glamroka zvaigznes vienā festivālā, divās dienās," uzsver Grasmanis.

Festivāla organizatori atzīst, ka Kuldīga ar kompakto infrastruktūru un bagāto kultūrvidi ir vispiemērotākā šādam festivālam un nākotnē cer festivālu veidot vēl plašāku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti