Festivālu «Eiropas Ziemassvētki» noslēgs Baha «Ziemassvētku oratorija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Festivālu "Eiropas Ziemassvētki" 29. decembrī Torņakalna baznīcā jau tradicionāli noslēgs baroka meistara Johana Sebastiana Baha "Ziemassvētku oratorija". Oratoriju veido sešas daļas – sešas kantātes, bet šoreiz diriģents Kaspars Putniņš, muzicējot kopā ar solistu ansambli, Latvijas Radio kori un orķestri "Sinfonietta Rīga", aicina ieklausīties meistardarba pirmajās trīs daļās, informēja VSIA "Latvijas Koncerti".

"Johana Sebastiāna Baha "Ziemassvētku oratorija" ir kļuvusi par neatņemamu Ziemassvētku laika tradīciju ne tikai Latvijā, bet arī daudzās Eiropas koncertzālēs un baznīcās," norādīja koncerta organizatori. "Lai arī Kristus piedzimšanas stāsts saturiski ir nemainīgs un oratorijas taktis viegli atsaucamas atmiņā, komponista monumentālais opuss klausītāju sirdīs un prātos allaž ielej mierpilnu prieku un dzirkstījošu līksmi. Diriģenta Kaspara Putniņa virknētie oratorijas fragmenti ļaus piedzīvot gan Kristus piedzimšanas stāstu, gan Johana Sebastiāna Baha mūzikas neatkārtojamo burvību." Koncertā piedalīsies soprāns Elīna Šimkus, mecosoprāns Doroteja Bīnerte, tenors Nikolass Malrojs, baritons Pauls Putniņš, Latvijas Radio koris, valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un diriģents Kaspars Putniņš. Koncertā skanēs oratorijas 1.,2. un 3. daļa.

Diriģents Kaspars Putniņš par gaidāmo koncertu sacīja:" Man ir milzīgs prieks visus aicināt uz šo koncertu, jo bez Baha "Ziemassvētku oratorijas", manuprāt, nebūtu īsts Ziemassvētku laiks. Johans Sebastiāns Bahs ir radis iespēju atainot tādu visur esošu, visu aptverošu mīlestības plūsmu un arī tādu īstu, patiesu svinēšanu savā "Ziemassvētku oratorijā" – tas ir vienkārši brīnišķīgs piedzīvojums patiešām, – katru gadu no jauna! Brīnišķīgais Latvijas Radio koris, brīnišķīgā "Sinfonietta Rīga", brīnišķīgi solisti un mūsu mīļā Lutera baznīca Torņakalnā. Mēs visu aicinām uz šo koncertu!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti