Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas vēstnieku Amerikas Savienotajās valstīs – Andri Razānu

Rīta Panorāma

Intervija ar Maiju Doveiku un Ojāru Rubeni

Budapeštas Operetes teātris festivālā " ARTissimo"

Festivālu «Artissimo» noslēdz Budapeštas operetes izrāde «Viva Kalman!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešā starptautiskā mūzikas festivāla “Artissimo” noslēguma koncerts 5. augusta vakarā Dzintaros būs neaizmirstams - no Ungārijas, no dižā komponista Imres Kālmāna dzimtenes pirmo reizi uz Latviju brauc vecākais un slavenākais ungāru muzikālās komēdijas teātris – Budapeštas operete (Budapesti Operettszínház), turklāt – pilnā sastāvā: ar orķestri Kristiāna Balaša vadībā, baleta trupu un labākajiem solistiem.

Vizuāli spilgto izrādi "Viva Kalman!" iestudējis KERO - Miklošs Gābors Kerēņi, kura darbus Rīgas skatītāji iepazina Sanktpēterburgas Valsts muzikālās komēdijas teātra viesizrādēs.

Izrādē iekļautas melodijas no „Grāfienes Māricas”, „Cirka princeses” un „Bajadēras” un labākie numuri no „Silvas”, kurai šogad ir atzīmējama simtgade.

"Mana operete ir čardaša karaliene. Tai jau ir simts gadu sena vēsture," teic diriģents Kristiāns Balašs. Ungāru temperamentu mūzikā Balašs saista ar čardašu.

Ungāru mākslinieki publikas acu priekšā pāršķirstīs arī visvaldzinošākās Franca Lehāra, Paula Abrahama, Jenē Huskas un Alberta Sirmai operešu lappuses.

Festivāla mākslinieciskā vadītāja Inna Davidova uzsver, ka šis koncerts ar operetes žanram raksturīgo vienkāršību un naivitāti sniegs mums ikdienā nepieciešamo vieglumu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti