Kultūras ziņas

19 mākslinieku "spēle" galerijā "Daugava"

Kultūras ziņas

Top "Dzimuši Rīgā" skatuve

Mūzikas festivālā Artissimo - lielas un mazas zvaigznes

Festivālu «Artissimo» ieskandinās lielas un mazas zvaigznes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar Astora Piacollas ekspresīvajām, dienvidnieciskajām noskaņām un Volfganga Amadeja Mocarta gaišo pārpasaulīgumu sestdienas, 28.jūnija, vakarā Dubultu baznīcā ieskanēsies mūzikas festivāls „Artissimo”, kura programmā skatītājus sagaida tikšanās gan ar pašmāju mūziķiem, gan ar viesiem no ASV un pat Ķīnas. 

Sestdien Dubultu baznīcu pieskandinās akordeona pavēlniece Ksenija Sidorova ar Astora Piacollas tango kompozīcijām, bet jaunais talants, Emīla Dārziņa mūzikas skolas un Maskavas Centrālās mūzikas skolas audzēknis Daniils Bulajevs kopā ar igauņu „Glasperlenspiel Sinfonietta” un diriģentu Andersu Mustonenu spēlēs Mocarta  Koncertu vijolei ar orķestri.

Deviņgadīgais Daniils tikko atgriezies no Maskavas, kur divas nedēļas piedalījies atklātajā meistarklasē pie vijolnieka Maksima Vengerova.

„Tehniski Mocarta mūzika ir ļoti viegla, bet no mūzikas viedokļa – viņš izmanto daudzus štrihus, un tāpēc ir pats sarežģītākais komponists,” saka vijolnieks Daniils Bulajevs. „Kad esmu tikko uznācis uz skatuves, protams, ir neliels uztraukums, bet, tikko kā atskan mūzika, tas pats no sevis vienkārši pāriet.”

Mocarta mūzika Dubultu baznīcā skanēs ne tikai sestdien, bet arī jūlija vidū, kad tur uzstāsies Taipejas simfoniskais orķestris.

Taipejas orķestris 16. jūlijā iepriecinās mūs ar ļoti neparastu programmu, kopā ar viņiem muzicēs ļoti laba pianiste, viņa arī ir korejiete, kura daudzus gadus dzīvo Somijā. Speciāli šim pasākumam mēs vedam arī instrumentu – ļoti labu Steinveju no Rīgas,” atklāj festivāla “Artissimo” rīkotāja Inna Davidova.

Festivāla pamatmotīvs ir ceļošana. Īpašu ceļojumu laikā un telpā veiks pianists Vestards Šimkus, nākamotrdien Dzintaru koncertzālē atskaņojot Bēthovena 9. simfoniju. Šo slaveno skaņdarbu uz ekrāna pavadīs vācu fotogrāfa un ceļotāja Tobiasa Melles fotogrāfiju projekcijas.

Toties svētdien, 29.jūnija, pēcpusdienā, ja sanāk atgriezties no brīvdienām ar vilcienu, Stacijas laukumā notiks festivāla "Artissimo" bezmaksas koncerts. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti