Kultūras ziņas

Jāņa Akuratera muzejā iemitinājušās marionetes

Kultūras ziņas

Grupai "Pienvedēja piedzīvojumi" – 20

Klāt jaunās mūzikas festivāls "Arēna"

Festivālu «Arēna» atklās trio «Art-i-Shock»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunās mūzikas festivālu “Arēna” 2.oktobrī Rīgas Stradiņa universitātes aulā plkst. 19 atklās trio "Art-i-Shock" ar koncertprogrammu “Mākoņu sana”. Trim jaunajām dāmām laikmetīgās mūzikas skanējums nav svešs, tomēr pirms četriem gadiem dibinātā apvienība “Arēnā” uzstāsies pirmoreiz.

"Trio ir tā lieliskā iespēja spēlēt to mūziku, kas mums patiešām patīk, nekas nav jādara obligāti. Mēs diezgan vienprātīgi izvēlamies to mūziku, ko spēlēt," saka sitaminstrumentāliste Elīna Endzele. "Tas vienmēr sagādā tikai prieku. Tās nav zobu sāpes."

Izvēlētie skaņdarbi pielāgojas programmas nosaukumam, piemēram, Andra Dzenīša un Terjes Ripdāla opusi, kuri tikai sakritības dēļ nosaukti vienādi - “Nimbus” jeb mākoņi.

"Arī Agnete Krilova sarakstījusi īpaši šim koncertam opusu "Mākoņu asaras"," atklāj čelliste Guna Šnē.

Savukārt pianiste Agnese Egliņa piebilst, ka vairāki komponisti speciāli ansamblim rakstījuši skaņdarbus.

"Tiešām ir interesanta pieredze, kā komponisti reaģē, pirmo reizi izdzirdot šos skaņdarbus," stāsta pianiste. "Daži no tiem saka - jā, tas ir tieši tā, kā es vēlējos, es neko negribu mainīt. Daži no komponistiem mūs aizsūta padzert kafiju, tikmēr palabo partitūru."

Jau vēstīts, ka jaunās mūzikas festivāls "Arēna" no 1.oktobra līdz 3.novembrim sešos koncertos saviem klausītājiem piedāvās starpdisciplinārus un konceptuālus projektus, pētot laikmetīgās mūzikas mijiedarbību ar pagājušo gadsimtu mūzikas stiliem un citām kultūras jomām, tai skaitā kino un glezniecību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti