Festivāls «Liepājas vasara» šogad «Lielā dzintara» gaidīšanas zīmē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau par tradīciju kļuvušais mūzikas festivāls "Liepājas vasara" šogad aizritēs Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" gaidīšanas zīmē un pārdzims par profesionālās mākslas festivālu, piedāvājot plašu kultūras programmu visas vasaras garumā.

Šogad ar moto "Lielo dzintaru gaidot" festivāls "Liepājas vasara" norisināsies no 28.maija līdz 30.augustam, piedāvājot teātra izrādes, simfoniskos un kamermūzikas koncertus, eksperimentālas performances un mākslas izstādes. 

Festivālam "Liepājas vasara" ir vairāk nekā 100 gadu mainīga vēsture, kuru līdz šim rakstījis Liepājas Simfoniskais orķestris. Šovasar, gadu pirms gaidāmās Liepājas koncertzāles pabeigšanas, savus spēkus apvienos vairāki Liepājas profesionālās mākslas pārstāvji: Liepājas Simfoniskais orķestris, Liepājas teātris, Liepājas muzejs, Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskola, "LiepU mākslas pētījumu laboratorija" un biedrība "Elektroniskās mākslas un mediju centrs E-Lab". Plašajā festivāla programmā iekļautas tās mākslas norises, kuras būs pārstāvētas jaunajā koncertzālē.

"2015.gada rudenī durvis vērs jaunuzceltā koncertzāle "Lielais dzintars", kas noteikti iezīmēs jaunas krāsas Liepājas un visas Latvijas kultūras ainavā. Tā kā šī gada festivāls notiek "Lielā dzintara" gaidīšanas zīmē, tā programmā esam iekļāvuši tādus mākslas notikumus, kuri nākotnē dzīvos arī jaunajā daudzfunkcionālajā mākslas centrā. Esam pārliecināti, ka festivāla izstādes, koncerti, teātra izrādes un performances būs saistošas ne tikai pašiem liepājniekiem un kurzemniekiem, bet liks mērot ceļu uz Liepāju ne vienam vien mākslas cienītājam no attālākiem Latvijas novadiem un citām valstīm," ir pārliecināts SIA "Lielais dzintars" valdes loceklis Ints Dālderis.

Festivāls "Liepājas vasara" sāksies 28.maijā ar izcilā latviešu mākslinieka un scenogrāfa Ēvalda Dajevska 100 gadu jubilejas izstādi "Ēvalds Dajevskis. Vieta, māksla un identitāte". Festivāla atklāšanas koncertā 19.jūnijā brazīliešu diriģenta Žuā Maurīsiu Galīndas vadībā un ASV solistu izpildījumā būs iespēja dzirdēt Džordža Gēršvina fragmentus no operas "Porgijs un Besa". Jūnijā un augustā skatītājus priecēs Liepājas teātra izrādes, savukārt jūlija un augusta vakaros Liepājas Simfoniskais orķestris aicinās klausītājus uz Hika zāli, lai baudītu kamermūziku. Festivāls noslēgsies 30.augustā ar jaunās koncertzāles Spāru svētku koncertu un Senās uguns nakts pasākumu.

Festivāla "Liepājas vasara" programma pieejama festivāla mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti