Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču

Rīta Panorāma

Pasaules Dzirdes dienā ārsti aicina pievērst uzmanību dzirdei

JVMA mūsdienu mūzikas festivāls "deciBels"

Festivāls «deciBels» kļuvis par centrālo notikumu Mūzikas akadēmijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) mūsdienu mūzikas festivāls "deciBels” kļuvis par centrālo notikumu mācību gada laikā, Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja Džeza katedras vadītājs Indriķis Veitners.

No 24. februāra līdz 3. martam JVLMA norisinās trešais mūsdienu mūzikas festivāls „deciBels”.

Festivāla ideja ir parādīt sabiedrībai, kas notiek Mūzikas akadēmijas ikdienas dzīvē, kā arī likt sarosīties vienā festivālā skaņu režisoriem, mūziķiem un komponistiem.

„Akadēmija nav pašpietiekama vienība. Mēs dzīvojam Latvijā, mēs strādājam mūzikas tirgū. Šis ir viens no brīnišķīgiem piemēriem,” skaidroja Veitners.

Ceturtdien, 2.martā plkst. 19.00 JVLMA Lielajā zālē notiks koncerts „Etno+Jazz vol.3”, kas pērn rezultējies ar dažādiem koncertiem festivālos un izdots mūzikas albums.

„Salīdzinot ar pirmo festivālu, ir izaugušas mūsu iekšējās ambīcijas. Ja pirmajā festivālā sagatavojāmies īsā laikā un parādījām to, kas ir, tad šobrīd mēs apzināti uz to strādājam, lai rezultāts būtu pēc iespējas labāks,” uzsvēra festivāla mākslinieciskais vadītājs Rolands Kronlaks.

Koncerts „Atbalss” 3.martā plkst. 18 JVLMA Akmens zālē kļūs par festivāla izskaņu. Šajā programmā fokusēta mūzika balsīm un elektronikai. Dziedās Laima Lediņa, Lauma Malnace un Dārta Treija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti