Festivāls «Bildes» aicina uz «Dziesminieku koncertu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mūzikas un mākslas festivāls “Bildes” aicina uz "Dziesminieku koncertu", kas 30. oktobrī notiks mūzikas klubā “Kaļķu vārti”. Koncertā piedalīsies 17 tautā iemīļoti dziesminieki, kuriem klausītāji seko līdzi jau vairāku desmitu gadu gājumā. Koncertu vadīs Mikus Frišfelds un Egons Pičners, paziņojumā medijiem informē festivāla pārstāvji.

"Līdz šim tā veiksmīgi ir sanācis, ka “Bildēs” vienmēr dziedu dziesmas, kuras iepriekš nekad neesmu dziedājis festivālā. Te katrai dziesmai ir savs stāsts, sava emocija – patiesums, vienkāršība un tiešums," pauž koncerta vadītājs Mikus Frišfelds, kurš "Dziesminieku koncertu" sajūt kā lielu enerģijas apmaiņu klausītāju un mūziķu starpā.

"Man liekas, sabiedrībā aktuāla tēma ir garīgums, kas katram ļoti individuāls un intīms. Es ceru, ka no savas puses klausītājam nododu tādu muzikālo priekšnesumu, kura laikā cilvēks var satikties pats ar sevi," pārdomās dalās dziesminiece Anta Eņģele. 

“Dziesminiekam vienmēr ir jābūt sirdsapziņai. Viņam ir jārunā par to, ko viņš jūt - kas viņam sāp un kas viņu iepriecina - un par un pret ko iestājas, nevis jārada mūzika kaut kam oficiāli pasūtītam.

Dziesminieks ir vairāk tāda kā tautas balss,“ saka Inta Pauļuka, kura ir izveidojusi Latvijā pirmo ukuleļu klubu un Dziesminieku koncertā uzstāsies ar ukuleļu ansambli. 

Festivāla “Bildes” šī gada "Dziesminieku koncertā" uzstāsies: Haralds Sīmanis, Ieva Akuratere un Ilze Grunte, Valdis Atāls,  Inta Pauļuka un ukuleļu ansamblis, Ēriks Loks, Jānis Jansons, Matīss un Uldis Ozoli, Arnis Miltiņš, Anta Eņģele, Sandra Bula un Āris Ziemelis, Felikss Staņevičs, Egons Pičners, Silvestrs Sīlis, Uldis Kākulis, Mikus Frišfelds, Agita Kaužēna, Juris Hiršs un citi.

Vēl šogad festivāla “Bildes 2019” ietvaros notiks četri koncerti. 31. oktobrī mūzikas klubā “Kaļķu Vārti” notiks “Jauno dziesminieku koncerts”. VEF Kultūras pilī 4. novembrī izskanēs koncerts “Jaunās un “Bildēs” sevi jau pieteikušās grupas kopprojektos ar “Bilžu” veterāniem un radošām personībām”. Savukārt 16. novembrī notiks koncerts bērniem, bet tās pašas dienas vakarā klausītāji aicināti uz “Bilžu” veterānu koncertu. Paralēli koncertiem līdz 14. novembrim t/c “Spice Home” apskatāma arī “Bilžu” mūziķu un mākslinieku darbu izstāde “Pastkastītes”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti