Rīta Panorāma

Intervija ar Inu Druvieti

Rīta Panorāma

Izstāde "Petrova suņi"

Intervija ar Innu Davidovu

Festivāls «Avanti!» koncertu apmeklētājiem piedāvā iespēju aplūkot muzeju ekspozīcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šogad otrā starptautiskā jauniešu mūzikas festivāla “Avanti!” laikā notiks 15 koncerti piecās dažādās vietās, tostarp arī vairākos muzejos. Koncertu biļešu īpašniekiem papildus mūzikas baudīšanai būs iespēja aplūkot muzeja izstādes vai pamatekspozīciju, tā raidījumam “Rīta Panorāma” pastāstīja Hermaņa Brauna fonda vadītāja Inna Davidova. 

Festivāla “Avanti!” koncerti paredzēti ne tikai Hermaņa Brauna fonda ierastajā koncertvietā - mākslas muzejā “Rīgas Birža”,  bet arī Lielajā ģildē, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā, Mazajā ģildē un kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Koncertu vietas izvēlētas, pamatojoties uz to vēsturisko mantojumu un telpu skaistumu.

Tas bija viens no mūsu mērķiem – apvienot dažādas mākslas. Atskatoties vēsturē un mitoloģijā, mūzikai nebija viena, bet gan deviņas mūzas. Mūzika bija pamats, uz kura cēlušās citas mākslas, tāpēc vēlējāmies mūzikai dot iespēju skanēt tās mājās – muzejā,” stāsta fonda vadītāja.

Kā jau iepriekš vēstīts, “Avanti” ir Hermaņa Brauna fonda rīkots jauniešu mūzikas festivāls, kas dod iespēju jauniem un talantīgiem mūziķiem sapulcēties vienkopus, prezentēt sava darba augļus un satikt ārvalstu mūzikas izglītības iestāžu vadītājus, kā arī apmeklēt pazīstamu pedagogu meistarklases dažādās specialitātēs.

Festivāla programma pieejama Hermaņa Brauna fonda mājas lapā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti