Kultūras ziņas

Šaubas un pārliecība laikmetīgajā dejā

Kultūras ziņas

Pazaudētas un atrastas idejas jauno fotogrāfu izlaidumā

Festivāls "Artissimo" Čaikovska zīmē

Festivāls «Artissimo» aizritēs Čaikovska zīmē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kuplajam vasaras festivālu un koncertu pulkam pievienojas arī trešais starptautiskais mūzikas festivāls "Artissimo". Tas šogad aizritēs Pētera Čaikovska zīmē - komponistam šogad apritētu 175 gadi.

Trīs no deviņiem festivāla "Artissimo" koncertiem veltīti komponistam Pēterim Čaikovskim. Festivālā skanēs Čaikovska komponēti dažādu instrumentu solokoncerti, kur neiztikt bez vijoles solo Daniila Bulajeva atskaņojumā. Lai nodziedātu āriju no operas "Oņegins" no Madrides uz Rīgu solījies atbraukt Egils Siliņš. Pavisam citā mūzikas raksturā Dzintaru koncertzālē uzstāsies Latvijā jau labi pazīstamais "Terem" kvartets.

Kustīgu priekšnesumu sola arī čigānu brass orķestris. "Tie saucas "Fanfare Čokarlia". Viņus mīl tie, kuri mīl Kusturicas filmas, viņi rakstīja skaņu celiņus gandrīz visām Kusturicas filmām," stāsta festivāla "Artissimo" rīkotāja Inna Davidova.

Augusta sākumā Latvijā viesosies viena no pasaules operdīvām Barbara Hendriksa. Dziedātāja, kura regulāri uzstājas Ņujorkas Metropolitēna operā un Londonas Koventgārdena operā , spilgti sevi apliecina arī džezā un blūzā, ko demonstrēs arī Dzintaros.

Festivālā "Artissimo" uzstāsies opertes meistari no Ungārijas opertes teātra. "Ungārijā ir ļoti senas un bagātīgas operetes teātra tradīcijas. Ungāru operetes komponisti Imre Kalmans un Francis Lehārs ir pasaules slaveni. Operetes izrāde būs krāsains un dinamisks šovs, kurā piedalās Ungārijas populārākie dziedātāji un dejotāji. Turklāt muzikāli viņus pavadīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris," stāsta Ungārijas vēstniece Latvijā Adriena Millere.

Festivāla laikā Jūrmalas pilsētas muzejā notiks arī bezmaksas kino seansi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti