Festivāla «Zemlika» ieskaņā jūlijā Durbē uzstāsies Kolins Stetsons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla "Zemlika" ieskaņā13. jūlijā Durbes luterāņu baznīcā savu vienīgo koncertu Baltijā sniegs amerikāņu saksofonists Kolins Stetsons.

Kolins Stetsons ir dzimis Amerikas Savienotajās Valstīs, bet par savām mājām pēdējos gadus dēvē Monreālu Kanādā.

Kolina radošā darbība vairāk saistīta ar dalību daudzu pasaulslavenu un leģendāru mūziķu pavadošajos sastāvos un ierakstu sesijās. Stetsons ir muzicējis kopā ar tādiem mūziķiem kā Toms Veitss, Lū Rīds un Lorija Andersone, "TV On The Radio", "Arcade Fire", "Bon Iver" un citiem. Ar pēdējiem diviem Stetsona sadarbība turpinās joprojām, jo daļu laika viņš pavada koncertēdams grupu sastāvos.

Stetsonu uzskata par vienu no ievērojamākajiem mūslaiku pūšaminstrumentālistiem, kurš spējis citādi tik akadēmiskos instrumentus ievest pavisam citos plašumos, izpelnoties atzinību gan akadēmiskajā, avangarda un džeza sabiedrībā, gan populārās mūzikas cienītāju vidū. Stetsonam ir izkopta elpas tehnika, viņa instrumenta spēles skaņu slāņi, kas citu mūziķu gadījumā tiek klāti izmantojot dažādas papildierīces, ir vien desmit pirkstu, ieelpas un izelpas nopelns. Stetsona fiziskā sasaiste ar saviem instrumentiem (visbiežāk tie ir basa un alta saksofoni) ļauj viņam radīt emocionāli bagātas un polifoniskas kompozīcijas. Stetsons vienlīdz labi jūtas gan avangarda džeza tradīcijā, gan saskarsmē ar trokšņu, "drone" un minimālisma mūziku, kas aptver tādus žanrus kā tumsnējs metāls, postroks un laikmetīgā elektroniskā mūzika.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Colin Stetson | Awake on Foreign Shores & Judges | A Take Away Show from La Blogotheque on Vimeo.

2008. gadā iznāca Stetsona pirmais solo ieraksts "New History Warfare Vol. 1" - pirmā no mākslinieka iecerētas triloģijas daļām. Tai sekoja 2011. gadā izdotais albums "New History Warfare Vol. 2: Judges", kas izpelnījās gan kritiķu, gan klausītāju augstu novērtējumu. Albums tika nominēts "Polaris" balvai, ko nereti dēvē par "Kanādas "Grammy"". Gada noslēgumā albums ierindojās daudzu mūzikas mediju topos. Stetsona uzstāšanās gan festivālos, gan starptautiskos džeza mūzikas sarīkojumos ātri vien nostiprināja viņa kā daudzpusīga un virtuoza mūziķa reputāciju plašā starptautiskā interesentu lokā. Pagājušā gada aprīlī klajā nāca triloģiju noslēdzošais ieraksts "New History Warfare Vol. 3: To See More Light". Arī šis albums iekļuva "Polaris" balvas finālistu vidū.

Stetsona mūzika tikusi izmantota arī kinematogrāfā - tā dzirdama "Oskaru" ieguvušajā drāmā "12 gadi verdzībā", kā arī izvēlēta par drīzumā televīzijā gaidāmā Stīvena Soderberga režisētā seriāla "The Knick" oficiālo muzikālo tēmu.

Kolina Stetsona koncerts Durbes luterāņu baznīcā notiks 13. jūlijā, tādējādi ieskandinot mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālu "Zemlika", kas norisināsies 24. un 25. oktobrī. Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" tīklā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti