Festivālā «Vīnes klasika» uzstāsies «Alban Berg Ensemble» no Austrijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

VSIA "Latvijas Koncerti" rīkotais festivāls "Vīnes klasika" šogad norisināsies no 18. februāra līdz 5. martam. Tajā būs iespēja dzirdēt Vīnes klasiķu – Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena, Franča Šūberta, Roberta Šūmaņa un citu izcilu komponistu skaņdarbus. Kopā ar Latvijas Radio kori, orķestri "Sinfonietta Rīga" un citiem Latvijas mūziķiem, uzstāsies ārvalstu viesi – "Alban Berg Ensemble" no Austrijas, čelliste Anastasija Kobekina no Krievijas un izcilais portugāļu diriģents Dinišs Souzs, informēja rīkotāji.

18. februārī, festivāla atklāšanā, orķestris "Sinfonietta Rīga" uz Lielās ģildes skatuves atskaņos Roberta Šūmaņa koncertu čellam un orķestrim. Soliste būs izcilā čelliste Anastasija Kobekina, kura spēlēs uz leģendārā itāļu meistara Antonio Stradivari 1698. gadā radītā instrumenta. Vēl koncertā skanēs Albana Berga Liriskā svīta un Volfganga Amadeja Mocarta 39. simfonija. Pie diriģenta pults portugāļu diriģents Dinišs Souza.

19. februārī Mazajā ģildē skanēs Vofgangam Amadejam Mocartam veltīta programma "Mocarts un Mocarta iedvesmotie". Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais koncertmeistars, vijolnieks Georgs Sarkisjans kopā ar čellisti Gunu Šnē un pianisti Agnesi Egliņu atskaņos Ludviga van Bēthovena variācijas par Mocarta operu tēmām, Arvo Perta "Mocarta Adagio", Valentīna Silvestrova "Vēstnesi" un Volfganga Amadeja Mocarta "Klavieru trio Solmažorā".

25. februārī ar solokoncertu Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, uzstāsies Lielās mūzikas balvas laureāts, pianists Daumants Liepiņš, izpildot Franča Šūberta sonātes klavierēm un Ludviga van Bēthovena 32 variācijas par oriģināltēmu dominorā.

Festivāla īpašie viesi šogad ir "Alban Berg Ensemble" no Austrijas. Austrieši 26. februārī Rīgā, Mazajā ģildē, atskaņos Ludvigam van Bēthovenam un Francim Šūbertam veltītu programmu.

4. martā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā grandiozi izskanēs Volfganga Amadeja Mocarta "Rekviēms". Diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā izpildījumā piedalīsies Latvijas Radio koris un orķestris "Sinfonietta Rīga" kopā ar solistiem – soprānu Guntu Gelgoti, mecosoprānu Ievu Paršu, tenoru Mihailu Čuļpajevu un basu Paulu Putniņu.

5. martā festivālu noslēgs dziesmas un operetes no Vīnes "Zelta laikmeta". Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solisti – Marlēna Keine un Rinalds Kandalincevs kopā ar čellisti Ievu Upatnieci, klarnetistu Mārtiņu Circeni un pianisti Agnesi Egliņu.

Komponists un festivāla mākslinieciskās programmas vadītājs Arturs Maskats ir gandarīts par šī gada programmu: "Festivālā skanēs dažādu Vīnes klasiķu muzikālie darbi, tomēr šis gads ir īpašs tieši Francim Šūbertam, jo svinam viņa 225 dzimšanas dienu! Par godu šim notikumam Franča Šūberta sonātes klavierēm izpildīs šobrīd starptautiski viens no pazīstamākajiem Latvijas pianistiem Daumants Liepiņš. Īpašs festivāla notikums ir mūsu viesu, "Alban Berg Ensemble" no Vīnes, uzstāšanās. Vairākkārt esam gaidījuši šī ansambļa koncertu Latvijā, bet līdz šim tas nav izdevies, pandēmijas dēļ bijām spiesti atteikt viņu uzstāšanos, bet beidzot šis ilgi gaidītais notikums būs pieejams klausītājiem! Bet viens no festivāla kulminācijas koncertiem noteikti būs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti