Rīta Panorāma

Intervija ar LU KPMI vadošo pētnieci, gastroenteroloģi Ilzi Kikusti

Rīta Panorāma

Skautu simtgades filma "Ārvien modri!" šovakar LTV1 plkst. 21:30

Pianists Kristians Bezeidenhauts un Sinfonietta Rīga festivālā "Vīnes klasika"

Festivāla «Vīnes klasika» noslēgumā - izcils Mocarta interprets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Festivāla “Vīnes klasika” noslēguma koncertā  23. februārī Liepājā un 24.februārī Rīgā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Franča Šūberta un Albana Berga mūzika orķestra „Sinfonietta Rīga” un diriģenta Normunda Šnē izpildījumā.

Koncerta solists - Kristians Bezeidenhauts, mūziķis ar saknēm Dienvidāfrikā, ir spilgts taustiņinstrumentu spēles meistars, kura izkoptais pieskāriens ļauj pārsteidzošā balsī iedziedāties gan klavierēm, gan klavesīnam, gan jo īpaši āmuriņklavierēm. Viņš ir pazīstams arī kā izcils Mocarta mūzikas pazinējs, kurš ar savu talantu sajūsmina klausītājus pasaules vadošajos koncertnamos un festivālos. Bezeidenhauta izsmalcinātās un trāpīgās interpretācijas novērtētas arī ar vairākām prestižām ierakstu balvām, tostarp „ECHO Klassik 2017”.

“Pianists   Kristians Bezeidenhauts, spēlējot Mocarta mūziku, vieglumu spēj  panākt no jebkurām klavierēm,” pēc mēģinājuma savas emocijas atklāj orķestra vijolniece Marta Spārniņa. „Viņu raksturo ārkārtīga jūtība pret mūziku, un brīžiem likās – viņš to sajūt tik organiski, it kā dzīvotu tajā laikā. Tā pasaule ir viņu apņēmusi, un tas pielīp arī mums.”

Pianists pats vada orķestri Sinfonietta Rīga, slavē tā kvalitātes un izcilo saprašanos.

„Ar Mocarta mūziku es jūtu cilvēcisku sasaisti, katra detaļa ir svarīga, un ikreiz spēlējot atrodu kaut ko jaunu. Tas ir komponista lielums – tu spēlē skaņdarbu neskaitāmas reizes, un katra iedvesmo,” atzīst Bezeidenhauts.

Koncertos Liepājā un Rīgā Normunds Šnē interpretēs Šūberta Trešo simfoniju un Berga Līrisko svītu.

„Albana Berga mūzika un it sevišķi Liriskā svīta saistīta ar cilvēka jūtām, ar viņa paša sajūtām, ar mīlestību; tas ir tas, kas mūsos dzīvo, bez kā mēs nevaram, bez kā Zeme negrieztos, tāpēc šī mūzika sava iecerē un saturā ir ārkārtīgi humāna, pildīta jūtām,” saka Normunds Šnē.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti