Festivāla «Via Baltica» pirmajā koncertā - «Baltic Jazz Trio»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Liepājā sestdien, 18.augustā, sākas festivāls „Via Baltica”. Tajā jau astoto gadu ap Baltijas ceļa laiku satiekas dažādu nozaru mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, lai caur mākslu runātu par Baltijas valstu brīvību, neatkarību un tās iegūšanas sarežģītajiem ceļiem.

Festivāla ietvaros līdz 25.augustam Liepājā, Kuldīgā un Rudbāržos tiks spēlēti vairāki koncerti, rādītas dokumentālās filmas un arī Ērika Vilsona monoizrāde „Mana Magadana”.

Bet festivāla pirmajā koncertā Romas dārzā Liepājā šovakar uzstāsies džeza ansamblis „Baltic Jazz Trio”, to Latvijas Radio 3 „Klasika” pastāstīja rīkotāju pārstāve Anna Paula Pujēna.

„Šis trio, kura sastāvā ir sitaminstrumentālists Māris Briežkalns no Latvijas, kontrabasists Toivo Unts no Igaunijas un pianists Daiņus Paulausks no Lietuvas, jau simboliski veido Baltijas valstu vienotību un lieliski pārstāv šo ideju. Romas dārzā viņi spēlēs daļu no jaunā albuma. Viņi ņem klasiskus skaņdarbus un pārveido tos džeza skaņās. Programmā būs gan lietuviešu klasiķis Čurļonis, igaunis Arvo Perts, bet no Latvijas būs Pētera Vaska mūzika un Raimonda Paula „Mātei”,” pastāstīja Pujēna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti