Rīta Panorāma

Operas zvaigzne Marina Rebeka dzied prestižajā Zalcburgas festivālā

Rīta Panorāma

Melleņu raža laba, bet lietus traucē novākt ogas

Intervija ar Daci Bluķi

Festivālā «VIA Baltica» izstādes, filmas un koncerti Liepājā un Kuldīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar pilnu sparu turpinās mākslas un mūzikas festivāls “VIA Baltica”. Šogad ar mākslas izstādēm, filmām un koncertiem tas notiek ne tikai Liepājā, bet arī Kuldīgā.

Festivāls jūlija beigās tika atklāts ar izstādi Liepājas muzeja filiālē “Liepāja okupācijas režīmos”, kas ir Baltijas ceļam veltīta vēsturiska atcere.

Otra izstāde ir apskatāma “Promenade Hotel” Hika spīķera terasē. Liepājā ar saviem darbiem viesojas divas lietuviešu mākslinieces Neringa Žukauskaite un Kristīnas Norvilaites ar linu griezuma tehnikā veidotajām un arī muzikālajām grafikām.

Festivāla laikā norisinās gan mākslas, gan vēsturiska izstāde, notiek virkne koncertu Liepājā un Kuldīgā. 23.augustā, kad ir Baltijas ceļa atceres diena, tiks demonstrēta Pētera Krilova dokumentālā filma “Uz spēles Latvija” par autobiogrāfiskiem notikumiem.

18.augustā festivāla ietvaros notiks pirmais koncerts Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, kurā uzstāsies igauņu a capella vokālā grupa “Estonian Voices”. Mūziķi izpildīs gan igauņu tautas dziesmas popmūzikas un džeza mūzikas manierē, gan arī komponētas dziesmas ar etnomūzikas elementiem.

“Mākslinieki ir ļoti atsaucīgi, jo īpaši lietuvieši un igauņi, mēs bieži viņus šeit nedzirdam, un viņi ir ļoti gandarīti uz šejieni atbraukt,” atzina festivāla rīkotāja Dace Bluķe.

Festivāls šogad notiek sesto reizi.

“Pirms sešiem gadiem Liepājas dzīve vasarā nebija tik pārbagāta ar visādiem mūzikas notikumiem kā šobrīd. Toreiz kultūras pārvaldes vadītāja pajautāja, vai es nevarētu augustā, kad nekas nenotiek, izdomāt. Tā kā augustā mēs atceramies Baltijas ceļu, tad tas bija ļoti labs pieturpunkts, ap kuru vienot Baltijas valstu māksliniekus un mūziķus un piedāvāt, kas notiek Lietuvā, Latvijā un Igaunijā,” stāstīja festivāla rīkotāja.

Kuldīgas novada domes zālē un Mākslas namā 20. augustā notiks trīs bezmaksas koncerti – “Demokrātiskā laikmetīgā mūzika” ar klavieru kvartetu „Quadra”, “Vasaras pērles” pianistes Lienes Circenes un čellista Ivara Bezprozvanova izpildījumā, un koncerts “Bēthovena vēstules” ar Egilu Šēferu (klarnete), Tomu Ostrovski (klavieres) un citiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti