Festivālā «Summertime – aicina Inese Galante» - septiņi koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 12. līdz 18. augustam Dzintaru koncertzālē mūzikas gardēži varēs baudīt septiņus izcilus mūzikas vakarus, kurus piedāvā starptautiskais mūzikas festivāls „Summertime – aicina Inese Galante.”

Festivāla programmā būs gan simfoniskās un kamermūzikas koncerti, gan atraktīvas starpžanru cross–over programmas. Līdzās klasiskajai mūzikai skanēs arī džezs, world-music un laikmetīgās mūzikas skaņdarbi.

Festivālā uzstāsies pasaulslavenā operdziedātāja Inese Galante un viņas draugi – mūzikas skatuves zvaigznes – Egils Siliņš, Aleksandrs Antoņenko, Ingus Pētersons, Sergejs Jēgers, Plasido Domingo juniors, Krievijas saksofona zvaigzne Igors Butmans un citi gan pašmāju, gan viesu mākslinieki.

Pirmdien, 12. augustā, festivāla atklāšanas koncerts būs veltīts Dž. Verdi un R.Vāgnera 200 gadu jubilejai. Šo vakaru ieskandinās labākās Vāgnera un Verdi operu ārijas Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra un diriģenta Gintara Rinkeviča (Lietuva) izpildījumā. Solisti: Inese Galante (soprāns), Egils Siliņš (baritons) Aleksandrs Antoņenko (tenors), Emma Vetere (soprāns, Zviedrija), Larss Klēvemans (tenors, Zviedrija), Kristina Kosrovi (mecosoprāns, Vācija).

Otrdien, 13. augustā, Dzintaru koncertzālē skanēs karstasinīgie Argentīnas tango ritmi „Piazzolla quintet” izpildījumā - klavieres, vijole, vokāls, akordeons, sitaminstrumenti, kontrabass. „Piazzolla quintet” ir Krievijā radies mūziķu ansamblis. Tango viņi spējuši saskatīt to, kas liekas svarīgs ikvienā mūzikas žanrā – sirds ritma un dvēseles noskaņojuma atspoguļošana.

14. augusta koncerts ir veltīts labdarībai, kad Ineses Galantes fonds dāvā iespēju fonda Ziedot.lv partnerorganizācijām no visas Latvijas, to brīvprātīgajiem un grūtībās nonākušajiem cilvēkiem apmeklēt vienu no festivāla koncertiem - muzikāli horeogrāfisko koncertu „Dvēseles stīgas”. Tā ir Rīgas baleta teātra izrāde ar slavenās baleta prīmas Litas Beiris horeogrāfiju, ko pavada izcilā vijolnieka Raimonda Ozola vijoles tembrs, Raimonda Paula slavenākās melodijas un modernas videoprojekcijas.

Īpaši romantisku programmu festivāla organizatori ir sagatavojuši ceturtdien, 15. augustā, kad dažādu laikmetu populārākā klasiskā mūzika skanēs latviešu dziedātāju Ineses Galantes (soprāns) un Inga Pētersona (tenors) izpildījumā. Šiem latviešu opermāksliniekiem tā ir patīkama atkalredzēšanās pēc ilgu gadu pārtraukuma. Uz skatuves tiks aicināts arī Sergejs Jēgers (kontrtenors), kurš gadsimtu populārākās dziesmas izdziedās ar savu pārsteidzošo balss toni.

Piektdien, 16. augustā, festivālā un pirmo reizi Baltijas valstīs uzstāsies izcilā operdziedoņa Plasido Domingo dēls – Grammy balvas ieguvējs Plasido Domingo juniors (tenors) ar īpašu programmu latino noskaņās. Pie klavierēm Harijs Bašs.

Sestdiena, 17. augusts, ir veltīts džezam - uz skatuves kāps pasaulslavenais džeza mākslinieks Igors Butmans ar kvartetu. Igors Butmans ir Krievijas džeza saksofona zvaigzne, kas pārsteidz ar spēles emocionālo enerģiju un spēku. Viņa rokās tenorsaksofons iegūst lirisku, dziedošu, smeldzīgu un patiesi dziļu nokrāsu. Viņš ir uzstājies visprestižākajā Ņujorkas džeza klubā – Blue Note. Muzicējis kopā ar dižākajiem džeza mākliniekiem - Arti Šepu, Petu Metini, Džo Lovano, Reičelu Zi, Laijonelu Hemptonu, Vintonu Marsalis, Reju Čārlzu, El Džero u.c. Spēlējis ASV un Krievijas prezidentiem – Bilam Klintonam un Borisam Jeļcinam, Vladimiram Putinam. Savas spožās karjeras laikā viņam ir izdevies nodibināt sakarus starp Amerikas un Krievijas džeza aprindām, tāpēc Butmanu nekļūdīgi dēvē par tiltu starp šīm divām lielākajām pasaules metropolēm.

Festivāls noslēgsies svētdien ar grandiozu Galā koncertu – „Gala Galante”. Šis vakars priecēs ar pārsteigumiem - Inese Galante (soprāns), Oļegs Bežinskihs (kontrtenors, Krievija) izpildīs klasiķu spilgtākās melodijas. Reis M. Vaids juniors (tenors, Amerika) piedāvās ieklausīties spiričuelu mūzikā un neapolitāniešu dziesmās. Intars Busulis (vokāls) pārstāvēs Latviju ar maestro Raimonda Paula melodijām. Vasarīgu noskaņojumu ieviesīs tenorsaksofonists Igors Butmans. Uz Dzintaru koncertzāles skatuves tiks aicināts jaunais Latvijas talants Danils Kuzmins (vokāls), kurš dziedās Robertīno Loreti repertuāru. Uzstāsies pianists Andrejs Feldmanis juniors. Bet līdz šim nedzirdētā duetā apvienosies Inese Galante un dziedātājs Dons, lai kopā izpildītu slaveno dziesmu „Barcelona,” kuru savā laikā izpildīja „Queen” vokālists Fredijs Merkūrijs un operas soprāns Monserata Kavaljē. Šie un vēl daudzi citi mākslinieki kopā ar Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri norvēģu diriģenta Terje Mikelsena vadībā „Gala Galante” izskaņas koncertu padarīs par atmiņā paliekošu un krāšņu pasākumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti