Rīta Panorāma

Pirmizrādi piedzīvos daudzsēriju detektīvfilma "Krimināllieta iesācējam"

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Šovasar Latvijā uzstāsies ukraiņu grupa Go_A

Festivālā «Summer Sound» uzstāsies ukraiņu grupa «Go_A»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Festivāla “Summer Sound” mākslinieku izziņošana vēl turpinās, taču nu kļuvis zināms, ka viena no ārzemju grupām, kas tajā uzstāsies ir apvienība “Go_A” – 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa pārstāvji no Ukrainas.

Grupas daiļradē savijas Ukrainas tautas folklora – simboli un tautasdziesmas kopā ar mūsdienu mākslu un elektronisko mūziku. To visu aptver arī jaunākais apvienības veikums – interpretācija par tautas dziesmu “Kalina” jeb tulkojumā no ukraiņu valodas – “sarkano irbeni”.

“Ir ļoti daudz dziesmu par sarkano irbeni. Ir arī ļoti daudz simbolu un arī izšūti raksti, jo tā ir svarīgs Ukrainas cilvēku simbols,” stāsta grupas soliste Katerina Pavlenko.

Sarkanā irbene ir Ukraiņu neatkarības simbols. Taču grupa savā dziesmā tai piešķīrusi plašāku nozīmi – dziesma esot par pasauli, kuru dažkārt mēģina izpostīt tumši un ļauni spēki. “Un šī dziesma ir kā stāsts par cilvēkiem, kas sanāk kopā, lai paveiktu ko ļoti svarīgu un ko labu vienam pret otru,” uzsver Katerina Pavlenko.

Par to, kas patlaban notiek Ukrainā, grupas dalībnieki nepagurstot stāsta gan caur dziesmām, gan arī savos sociālajos tīklos. Turklāt aprīļa sākumā Pavlenko arī piedalījās futbola mača atklāšanā Itālijā, kur kopā ar itāļu dziedātāju Gaiju izpildīja slaveno Džona Lenona dziesmu “Imagine”. Grupas dalībnieki arī piedalās brīvprātīgo darbā, turklāt daļu ienākumu no plānotajiem koncertiem novirzīs ziedojumiem.

“Visu naudu, kas mums šobrīd ir, mēs cenšamies nodot cilvēkiem, kuriem tā ir nepieciešama. Un aprīlī mums ir vairāki koncerti – visus tajos gūtos ienākumus mēs nodosim Ukrainas iedzīvotājiem,” norāda Katerina Pavlenko.

Dziedātāja šobrīd atrodas Itālijā, kamēr daļa grupas biedru Ukrainā un Polijā. Viņa atzīst, ka ļoti skumst pēc mājām un joprojām nespēj noticēt, ka tajās nu rit karš: “Kad es devos uz Itāliju, es turp braucu ar evakuācijas vilcienu. Ar cilvēkiem, kas bija zaudējuši savas mājas Mariupolē un Harkivā. Un visu nakti mēs braucām šajā vilcienā, un tas bija smagi. Nebija gaismas. Tas nebija tāds vilciens kā pirms kara. Tajā bija daudz cilvēku. Daudzi raudāja. Tas tiešām bija smagi. Un pēc tā, kas notika Kramatorskā – kad daudzi cilvēki mira vilciena stacijā, kuru skāra Krievijas raidītās raķetes – tas bija tik ļoti smagi. Un es nespēju noticēt, ka kas tāds ir noticis 21. gadsimtā!”

Vēl pirms kara sākuma grupa esot aktīvi mēģinājusi un koncertējusi, taču patlaban viens otru satiek retāk. Arī jaunāko koncerta programmu, visticamāk, spēs izmēģināt, vien satiekoties uz skatuves pirms gaidāmajiem koncertiem.

“Šis karš ir izaicinājis to, kā mēs dzīvojām, un pasaule nekad vairs nebūs tāda, kāda bija. Šobrīd mēs nezinām, ko darīsim nākotnē.

Mēs cenšamies saprast, kā dzīvot tagad. Es nezinu, ko vēl mēs varam tagad darīt, – iespējams, tikai gaidīt, taču es ticu, ka viss būs labi. Ukraina ir spēks!” uzsver Pavlenko.

Grupa Latvijā uzstāsies jau šovasar – festivālā “Summer Sound” Liepājā. Un Pavlenko sola, ka tas būs īpašs piedzīvojums visiem skatītājiem un lielisks veids, kā tuvāk iepazīt Ukrainu un tās kultūru: “Cilvēki, kas atnāks uz koncertu, noteikti sajutīs mūsu mīlestību, mūsu spēku, mūsu neatlaidību un kultūru.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti