Rīta Panorāma

Sanitārais protokols auto pasākumiem

Rīta Panorāma

Skype intervija ar Edvardu Smiltēnu

Skype intervija ar Uldi Pabērzi un Māri Žigatu

Festivāla «Summer Sound» šī gada alternatīva – autokoncerts «Spilves» lidlaukā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lidlaukā “Spilve” Rīgā 11. jūnijā notiks festivāla "Summer Sound" organizatoru rīkots autokoncerts, kuru apmeklēt varēs līdz 500 automašīnu. Autokoncerta organizators Uldis Pabērzis LTV raidījumā “Rīta Panorāma” skaidroja, ka koncerts tapis kā sava veida alternatīva festivālam “Summer Sound”, kas šogad nenotiks.

“Skatījāmies visas iespējas, laicīgi plānojām, ka varētu autorkoncertu rīkot. Skatījāmies arī no tāda viedokļa, lai tas būtu ekonomiski pamatots, lai mēs varam māksliniekiem un tehniskajām kompānijām samaksāt. Sapratām, ka tam jābūt pietiekami liela izmēra. Apskatījām iespējamās teritorijas, un, lai tāda izmēra uzrīkotu, atlika tikai lidlauks,” skaidroja Pabērzis.

Autokoncertā uzstāsties Latvijā iecienītas grupas – “Labvēlīgais tips”, “Astro’n’out”, “Pienvedēja piedzīvojumi” un “Rīgas modes”. Koncertu starplaikā par patīkamas atmosfēras uzturēšanu rūpēsies dīdžejs Toms Grēviņš.                                                                  

Grupas “Pienvedēja piedzīvojumi” mūziķis Māris Žigats stāstīja, ka koncertā katra grupa spēlēs 45 minūtes un no “Pienvedēja piedzīvojumiem” klausītāji varot sagaidīt visus “zelta hitus”, kā arī dažas mazāk zināmas dziesmas no jaunā albuma.

Mūziķis atzina, ka uzstāties autokoncertā ir pavisam savādāk nekā ierastā klātienes koncertā: “Jārēķinās ar to, ka publiku mēs principā neredzam. [..] Līdzīgi kā radio, tā publika ir jāiedomājas. Tā varētu būt tāda jauna pieredze, noteikti ļoti interesanti.

Kaut kādā varbūt nav nemaz slikti, ka viss tā ir noticis, jo tas būs kaut kas tāds, kas nav bijis, kas mūsu nu jau 26 gadu garajā “Pienvedēja” mūžā būs kaut kas jauns un nebijis.”

Pasākuma organizators Uldis Pabērzis atgādināja, ka koncerta apmeklētājiem būs jāievēro dažādi drošības pasākumi. Pabērzis skaidroja, ka koncerta apmeklētājiem būs pieejama bezkontakta ēdienu un dzērienu piegāde. Tāpat jāņem vērā, ka automašīnu vietas būs numurētas un teritorijā darbosies vietu ierādītāji.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā bija noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

Latvijā pēc 9. jūnija ārkārtējo situāciju neplāno pagarināt, un tiks mīkstināti arī pulcēšanās ierobežojumi: no 10. jūnija pulcēties iekštelpās drīkstēs līdz 100 cilvēkiem, bet ārā - līdz 300 cilvēkiem. Visiem joprojām būs jāievēro divu metru distance.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti