Festivālā «Skaņu mežs» uzstāsies dziesminiece Marisa Nadlere

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nepieradinātās mūzikas festivālā "Skaņu mežs 2014" 10.okotbrī mūzikas namā "Daile" Rīgā uzstāsies amerikāņu dziesminiece Marisa Nadlere.

Marisa Nadlere ir pazīstama ar romantisku, bet salti attālu un spokainu balsi, savukārt viņas dziesmas drūmā, bet valdzinošā minimālismā stāsta par mīlestību, nemieru un tēmām, kas kopumā apzīmējamas kā "American gothic". Mūzikas kritikas portāls "Pitchfork.com" dziedātājas vokālu apzīmējis kā "balsi, kurai varētu sekot līdzi pat uz sengrieķu mitoloģijas nāves valstību".

Šogad izdevniecība "Sacred Bones" publicējusi Nadleres sesto albumu "July", kas saņēmis pozitīvas atsauksmes no ievērojamiem mūzikas kritikas medijiem - "Allmusic.com", "Pitchfork.com", "Nme", "PopMatters", "Fact Magazine". Albums guvis arī komerciālus panākumus, ierindojoties 14. un 16.vietā divos "Billboard" pārdotāko ierakstu topos.

Mūzikas kritikas portāls "Pitchfork.com" albuma "July" recenzijā rezumē dziesminieces daiļradi: "Nadleres poētiskais temperaments un nosvērtā graciozitāte bieži norāda uz tumsu, kas mīt mūsos visos, tomēr viņas balss tiecas nevis izraisīt eksistenciālu izmisumu, bet gan mūs no šīs tumsas pasargāt."

Kā jau vēstījām, šogad nepieradinātās mūzikas un saistītās mākslas festivāls "Skaņu mežs" norisināsies 10. un 11.oktobrī mūzikas namā "Daile" Rīgā. Festivāla otrajā dienā uzstāsies angļu eksperimentālās deju mūzikas producents Endijs Stots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti