Festivāla «Saulkrasti Jazz» koncertā 18. jūlijā iekļauta arī kontrabasista Borisa Banniha 70 gadu jubilejas benefice

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

XXI Starptautiskā džeza mūzikas festivāla "Saulkrasti Jazz" ikvakara koncertā trešdien, 18. jūlijā, klausītājus sagaida franču pianista Martēna Žoeija Dina kvarteta “New Wave” uzstāšanās, populārā Latvijas bigbenda “Mirage Jazz Orchestra” Baltijas valstu un Somijas simtgadei veltītā programma ar solisti Vinetu Elksni un pieredzējušā kontrabasista Borisa Banniha 70 gadu jubilejas benefice  “Modal Jazz Ensemble” sastāvā.

Koncerts sāksies plkst. 19, un kā pirmie uz festivāla skatuves atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda", Ainažu ielā 74, kāps Francijas džeza pianista, komponista un aranžētāja Martēna Žoeija Dina (Martin Joey Dine) kvartets “New Wave”, liecina festivāla rīkotāju informācija. Tajā vēl muzicē Lea Sješelska (Léa Ciechelski) – flauta, vokāls, Pjērs Balda (Pierre Balda) – kontrabass, Rope Kantonens (Roope Kantonen) – bungas.

Viņiem sekos “Mirage Jazz Orchestra” un Vineta Elksne. Atzīmējot Somijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas valstu pastāvēšanas 100.gadadienu, “Mirage Jazz Orchestra” ir sagatavojis jaunu koncertprogrammu “Lai skan mūsu zeme”, kurā skan latviešu, lietuviešu, igauņu un somu tautasdziesmu džeza aranžējumi.

Pirms 14 gadiem dibinātais bigbends "Mirage Jazz Orchestra", pateicoties Latvijas vadošo džeza mūziķu dalībai, uzskatāms par vienu no galvenajiem Latvijas džeza tradīcijas turpinātājiem, kopējiem un popularizētājiem. Tas muzicē trombonista Laura Amantova vadībā.

Koncertu noslēgs pieredzējušu Latvijas džeza mūziķu kolektīvs “Modal Jazz Ensemble”, kuru uzstāšanās iecerēta kā kontrabasista Borisa Banniha 70 gadu jubilejas benefice.

Modal Jazz Ensemble
Modal Jazz Ensemble

“Modal Jazz Ensemble” ritma sekciju veido pianists, komponists un aranžētājs Artjoms Sarvi (klavieres), Latvijas džeza veterāns Boriss Bannihs (kontrabass) un Amerikas Savienotajās Valstīs kopš  1978. gada dzīvojošais sitamintrumentālists Vlads Zelkins. Savukārt pūšamos instrumentus spēlē virtuozais džeza saksofonists un klarnetists, pasniedzējs un džeza vēsturnieks Indriķis Veitners (tenorsaksofons/klarnete), viens no talantīgākajiem, radošākajiem un aktīvākajiem savas paaudzes džeza mūziķiem Lauris Amantovs (trombons) un patlaban viens no pieprasītākajiem džeza trompetistiem Latvijā Normunds Piesis (trompete/flīgelhorns).

Kopā ar “Modal Jazz Ensemble” Saulkrastos dziedās starptautiski atzītās džeza vokālistes Evilena Protektore un Olga Pīrāgs.

Katru dienu plkst.15 Saules laukumā, Saulkrastos, notiek arī festivāla bezmaksas koncerti. Trešdien muzicēs dziedātājas Olgas Pīrāgs vokālās studijas audzēkņi.

XXI Starptautiskajā džeza mūzikas festivālā "Saulkrasti Jazz" visas nedēļas garumā notiek ikvakara brīvdabas koncerti, kuros šogad piedalās džeza meistari gan no Baltijas valstīm, gan Austrijas, Francijas, Polijas, Ungārijas, Izraēlas un Armēnijas.

Turpmākajās dienās festivālā muzicēs arī basģitāras spēles virtuoza Ehuda Etuna trio no Izraēlas, Armēnijas džeza mūzikas pamatlicēji – Armēnijas valsts džeza orķestris, "jazz-rock" mūzikas apvienība no Polijas "Laboratorium", lietuviešu "funk" mūzikas apvienība "Gin Gas", ungāru ģitārista Miki Birtas grupa "Miki Birta & Friends" un citi.

Festivāla norises laikā visas nedēļas garumā, kā ierasts, notiek arī sitaminstrumentu, vokāla, taustiņinstrumentu, basa, ģitāras un pūšaminstrumentu meistarklases topošajiem mūziķiem, kuras vada starptautiski atzīti džeza mūzikas mākslinieki un pedagogi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti