Festivālā «Saulkrasti Jazz» 19. jūlijā uzstāsies Ehuda Etuna trio

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

XXI Starptautiskā džeza mūzikas festivāla "Saulkrasti Jazz" ikvakara koncertā ceturtdien, 19. jūlijā, klausītājus sagaida kontrabasa spēles virtuozs Ehuds Etuns no Izralēlas, ungāru ģitārista Miki Birtas grupa un “rock-fusion” stilā muzicējošā apvienība no Latvijas “Atom”.

Koncerts sāksies plkst. 19, un kā pirmie uz festivāla skatuves atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda", Ainažu ielā 74, kāps kontrabasista Ehuda Etuna (Ehud Ettun) trio. Kopā ar viņu muzicē taustiņinstrumentālists Daniels Švarcvalds (Daniel Schwarzwald) un bundzinieks Nātans Blankets (Nathan Blankett), vēstīts festivāla mājaslapā.

Paša radītās metodes dēļ, kas spēj padarīt kontrabasu par ļoti melodisku instrumentu, Etuns kļuvis par vienu no pieprasītākajiem kontrabasistiem pasaulē.


Pēdējo gadu laikā Etuns pastiprināti strādā un izkopj sava trio skanējumu, sniedzot koncertus Ņujorkā, Toronto, Bostonā, Polijā, Vācijā, Serbijā, Dienvidkorejā un citviet pasaulē. Trio radītajā mūzikā dominē modernais džezs, taču vienlaicīgi novārtā netiek atstātas arī džeza mūzikas klasiķu tradīcijas.

Viņiem sekos ungāru ģitārista Miki Birtas grupa "Miki Birta & Friends". Grupas standarta sastāvs ir kvartets – bass, bungas, saksofons un ģitāra, taču īpaši festivālam “Saulkrasti Jazz” grupa savas rindas ir papildinājusi ar talantīgo pianistu Āronu Tālašu (Áron Tálas), kurš ir arī profesionāls bundzinieks, un dziedātāju Beu Tisu (Bea Tisza), ar kuru Birta ir muzicējis kopā daudzos viņas pašas radītajos projektos. Koncertā tiks atskaņotas gan Birtas, gan Tisas radītas oriģinālkompozīcijas.

Koncertu noslēgs “rock-fusion” stilā muzicējošā apvienība no Latvijas “Atom”. Viņu muzikālajā skanējumā saklausāmi arī pasaules mūzikas, “indie”, “jazz” un pat “psychedelic” elementi.

Šogad dibinātajā grupā apvienojušies četri mūziķi: dziedātājs, komponists un ģitārists no Panamas Čārlijs Vaskess (Charlie Vasquez), basģitārists un grupas producents Ainārs Majors, ksilofonists un taustiņinstrumentālists Miķelis Dzenuška un bundzinieks Toms Kagainis.

“Grupas repertuārā ir gan ar spēku un brīvības kliedzienu uzlādētas rokdziesmas, gan mīlas balādes,” stāsta Majors, uzsverot, ka par grupas dvēseli un iniciatoru uzskatāms tieši Vaskess, kurš dzimis un mūziķa gaitais uzsācis Panamā, bet vairākus gadus muzicējis Dienvidamerikas kultūras galvaspilsētā Buenosairesā.

Bundzinieks Kagainis mūzikā darbojas jau vismaz astoņus gadus, koncertējot gan Latvijā, gan citur Eiropā un vienlaikus pasniedzot bungu spēlēs nodarbības. Viņš patlaban ir jaunākais bungu spēles skolotājs Latvijā.

Savukārt Dzenuška studē Latvijas Mūzikas akadēmijā džeza vibrofona specialitātē un ir vienīgais “Xsylosynth” imstrumenta virtuozs Latvijā.

Katru dienu plkst.15 Saules laukumā Saulkrastos notiek arī festivāla bezmaksas koncerti. Ceturtdien muzicēs Siguldas diksilends.

XXI Starptautiskajā džeza mūzikas festivālā "Saulkrasti Jazz" visas nedēļas garumā notiek ikvakara brīvdabas koncerti, kuros šogad piedalās džeza meistari no Baltijas valstīm, Austrijas, Francijas, Polijas, Ungārijas, Izraēlas un Armēnijas.

Turpmākajās dienās festivālā muzicēs arī Armēnijas džeza mūzikas pamatlicēji - Armēnijas valsts džeza orķestris, "jazz-rock" mūzikas apvienība no Polijas "Laboratorium", lietuviešu "funk" mūzikas apvienība "Gin Gas" un citi.

Festivāla norises laikā visas nedēļas garumā, kā ierasts, notiek arī sitaminstrumentu, vokāla, taustiņinstrumentu, basa, ģitāras un pūšaminstrumentu meistarklases topošajiem mūziķiem, kuras vada starptautiski atzīti džeza mūzikas mākslinieki un pedagogi.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti